TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се реконструира „Римскиот пат“ кон Хераклеја

PressingTV - 15.04.2021

Во тек се реконструктивните работи на пристапниот пат, односно т.н. „Римски пат“кој води до античкиот локалитет Хераклеа Линкестис во Битола. Градоначалничката на Општина Битола Натша Петровска изврши увид во градежните работи на терен, заедно со ...

Се реконструира „Римскиот пат“ кон Хераклеја

Независен - 13.04.2021

Во тек се реконструктивните работи на пристапниот пат, односно т.н. „Римски пат“кој води до античкиот локалитет Хераклеа Линкестис во Битола. Градоначалничката на Општина Битола Натша Петровска изврши увид во градежните работи на терен, заедно со ...

Хераклеја Линкестис си го добива назад Римскиот пат

Кајгана - 13.04.2021

Градоначалничката на Битола, Наташа Петровска, изврши увид на градежните работи и реконструкцијата на Римскиот пат кој води до античкиот локалитет Хераклеја Линкестис. На пристапниот пат, согласно новиот проект, отстранет е асфалтот од коловозот и ...

Се реконструира Римски пат до локалитетот Хераклеја Линкестис

Вечер Прес - 13.04.2021

Градоначалничката на Битола Наташа Петровска изврши увид на градежните работи и реконструкцијата на Римски пат кој води до античкиот локалитет Хераклеја Линкестис. На пристапниот пат, согласно новиот проект, отстранет е асфалтот од коловозот и тој е ...