TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По 30 години Штип ќе гради градинка

Сакам да кажам - 06.12.2017

По 30 години, Штип ќе добие нова градинка. Ќе биде изградена во текот на 2018 и ќе има капацитет за згрижување на 200 деца. Новата градинка ја најави градоначалникот на Штип Благој Бочварски, кој рече дека сега толкави се потребите затоа што околу ...

Бочварски: По 30 години, во Штип ќе се гради нова детска градинка

Канал5 - 05.12.2017

По 30 години, во Штип ќе се гради нова детска градинка, најави денеска штипскиот градоначалник Благој Бочварски. Детската градинка ќе биде изградена согласно најновите стандарди за градба на ваков објект.

По 30 години во Штип ќе се гради градинка

Канал 77 - 05.12.2017

Штип по триесет години ќе добие нова детска градинка. Дел од парите за изградба на градинката ќе се обезбедат од Истично планскиот регион.Одлуката на Штип да му се доделат 16 милиони денари за оваа намена била донесена на вчерашната седница на ИПР ...