TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Загадувањето придонесува за нови 3.2 милиони случаи на дијабетес секоја година

USB - 12.07.2018

Загадувањето на воздухот во 2016.година придонесе за нови 3.2 милиони случаеви на дијабетес. Честички исфрлени од автомобили, фабрики како и преку хемииски реакции во атмосферата го прават воздухот потежок за дишење.

Врската помеѓу загадувањето и дијабетесот

Емитер - 11.07.2018

Според најновите проценки, загадувањето на воздухот предизвикало 3,2 милиони нови случаи на дијабетес во светот во 2016 година. Фините честички, коишто ги испуштаат во атмосферата автомобилите и фабриките а се создаваат во хемиските реакции при ...

Асс. д-р Христијан Дума: Како да се намали ризикот од оштетување на видот и слепило кај дијабетичарите (2)

Panacea.mk - 11.07.2018

Секој пациент којшто е заболен од шеќерна болест, мора редовно на доаѓа на очни прегледи. Прегледот на очното дно има за цел навреме да се забележат знаците на болеста и да се советува понатамошен третман Ш еќерна болест или Diabetes Mellitus е ...