TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна да сообраќа електричната 15-ка во Скопје, 100 милиони денари за еко-автобус

ТВ21 - 04.05.2018

За помалку загаден воздух, од денеска скопјани ќе се возат во нов, еко-автобус на електрична енергија. Со тоа градот располага со вкупно три еко-возила, по прмоцијата на двата автобуси кои работат на гас.

Пуштен во сообраќај електричниот автобус на линијата 15 во Скопје

Фокус - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Автобусот на струја дневно троши 21 евро, 6 пати помалку од двокатните

Сакам да кажам - 04.05.2018

Од денеска на линијата 15 почна да сообраќа автобусот на струја, кој што фирмата „Челиот моторс“ го отстапи на Град Скопје во наредните 6 месеци. Автобусот е направен според последните технолошки трендови, троши минимално количество на електрична ...

ЈСП доби автобус на струја

Бизнис Инфо - 04.05.2018

Фото: Grad Skopje Во јавниот сообраќај во Скопје од денеска се вклучи автобус на струја, информираше Град Скопје . Во наредниве 6 месеци тој ќе вози нa линијата 15. Автобусот ќе биде дел од тест периодот на еко-автобуси во градскиот сообраќај, по ...

Електричен автобус во следните 6 месеци ќе сообраќа на линијата број 15

Макфакс - 04.05.2018

Новиот електричен автобус за кој Град Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење, ќе сообраќа на линијата 15 во наредните 6 месеци. Станиците за полнење на крајните постојки во Ново Лисиче и во ...

Електричен автобус сообраќа на линијата 15 во Скопје

Канал5 - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

ЈСП доби автобус на струја

Република - 04.05.2018

Во јавниот сообраќај во Скопје од денеска се вклучи автобус на струја, информираше Град Скопје. Во наредниве 6 месеци тој ќе вози нa линијата 15. Автобусот ќе биде дел од тест периодот на еко­ автобуси во градскиот сообраќај, по што Град Скопје и ...

(Фото) Како изгледа новиот електричен автобус кој ќе сообраќа на линија 15

еМагазин - 04.05.2018

Новиот електричен автобус за кој Градот Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење, ќе сообраќа на линијата 15 во наредниве 6 месеци. Станиците за полнење на крајните постојки во Ново Лисиче и во ...

Електричен автобус ќе сообраќа на линијата 15 во Скопје

А1 On - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Електричен автобус од денеска ќе вози на линијата со број 15

Бизнис Вести - 04.05.2018

Скопје од денеска се вбројува во редот на европските метрополи коишто користат електрични автобуси. Новиот електричен автобус за кој Градот Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење, ќе сообраќа ...

Електричен автобус сообраќа на линијата 15 во Скопје

Вечер Прес - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Позајмен електричен автобус ќе вози 6 месеци во Скопје

+инфо - 04.05.2018

Годинава е предвиден буџет за субвенции за набавка на екоавтобуси во висина од 100 милиони денари а за приватните превозници во висина од 20 милиони денари. Во Скопје од денеска па во наредните 6 месеци ќе сообраќа електричен автобус на линијата бр.

Електричен автобус сообраќа на линијата 15 во Скопје

Стандард - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Електричен автобус во следните 6 месеци ќе сообраќа на линијата со број 15

Слободен Печат - 04.05.2018

Новиот електричен автобус за кој Градот Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење, ќе сообраќа на линијата 15 во наредниве 6 месеци, јави Макфакс.

Електричен автобус од денеска на линијата број 15

Н.Македонија - 04.05.2018

Нов електричен автобус во наредните шест месеци пробно ќе сообраќа на линијата број 15, информираат од Град Скопје. Станиците за полнење на батериите се поставени на крајните постојки во Ново Лисиче и во Карпош 4.

(ФОТО) Пуштен во сообраќај електричниот автобус на линијата 15 во Скопје

iPortal - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Електричен автобус од денеска во Скопје на линијата број 15

Скопје инфо - 04.05.2018

Скопје од денеска се вбројува во редот на европските метрополи коишто користат електрични автобуси. Новиот електричен автобус за кој Градот Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење, ќе сообраќа ...

Електричен автобус сообраќа на линијата 15 во Скопје

Сител - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Фото: Еден електричен автобус од денеска ќе вози на линијата со број 15 во наредниве 6 месеци

Курир - 04.05.2018

Новиот електричен автобус за кој Градот Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата „Chariot Motors“ за пробно користење, ќе сообраќа на линијата 15 во наредниве 6 месеци.

Електричен автобус сообраќа на линијата 15 во Скопје

Либертас - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Електричен автобус ќе сообраќа шест месеци на линијата „15“ во Скопје

Мета - 04.05.2018

Новиот електричен автобус, за кој Град Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со израелската компанија „Чериот Моторс“ за пробно користење, од денеска во наредните шест месеци ќе сообраќа на линијата „15“.

Уште еден електричен автобус пуштен во употреба во Скопје

Фактор - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Електричен автобус во следните 6 месеци ќе сообраќа на линијата со број 15

Денар - 04.05.2018

Новиот електричен автобус за кој Градот Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење, ќе сообраќа на линијата 15 во наредниве 6 месеци. Станиците за полнење на крајните постојки во Ново Лисиче и во ...

Електричен автобус 15

Порта 3 - 04.05.2018

Од денес па во наредните шест месеци електричен автобус кој што фирмата „Челиот моторс“ го отстапи на Град ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија.

Електричен автобус во следните 6 месеци ќе сообраќа на линијата со број 15

Точка - 04.05.2018

Новиот електричен автобус за кој Градот Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење, ќе сообраќа на линијата 15 во наредниве 6 месеци. Станиците за полнење на крајните постојки во Ново Лисиче и во ...

Eлектричен автобус вози низ Скопје

Бриф - 04.05.2018

Во наредните шест месеци електричен автобус ќе сообраќа на линијата со број 15 од Карпош до Ново Лисиче. Станиците за полнење ќе бидат поставени на последните станици на оваа линија. Целта на овој проект е да се види ефектот врз животната средина и ...

Електричен автобус во следните 6 месеци ќе сообраќа на линијата со број 15

Скопје24 - 04.05.2018

Новиот електричен автобус за кој Градот Скопје пред неполни три месеци потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење, ќе сообраќа на линијата 15 во наредниве 6 месеци. Станиците за полнење на крајните постојки во Ново Лисиче и во ...

Електричен автобус и на улиците на Скопје

Авто Плус - 05.05.2018

Во наредните шест месеци, колку што изнесува тестниот период,согласно договорот на Град Скопје и компанијата Chariot Motors, низ македонската метропола ќе се сообраќа електричен автобус Него ќе го корситат граѓаните кои патуваат на потегот ...