TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Можеме ли да тераме по шведски?

Оff.net - 25.09.2020

Една од најголемите предности што Шведска ја имаше кога влезе во својата битка со ковид-19 е што земјата е полна со Швеѓани, па стратегијата многу повеќе им се базираше на доброволна согласност отколку на присила.

11 извонредни факти за животот во Шведска, што ја прави уникатна земја за живеење

Нане - 25.09.2020

Шведска е земјата на Волво, Икеа, Мајнкрафт и многу други омилени работи, во која има бесплатно образование, одличен здравствен систем, чист воздух и недопрена природа. Поради сето ова, многу луѓе се одлучуваат да живеат во Шведска.

Неверојатни факти за животот во Шведска кои сигурно не сте ги знаеле

Кумановски м. - 25.09.2020

Шведска е земја на Волво, Икеа, Minecraft и многу други омилени работи, има бесплатно образование, одличен здравствен систем, чист воздух и недопрена природа. Поради сето ова, многу луѓе се одлучуваат да живеат во Шведска.

15 неверојатни факти за животот во Шведска кои сигурно не сте ги знаеле

Студенти - 25.09.2020

Шведска е земја на Волво, Икеа и многу други работи што ги сакаме, има бесплатно образование, одличен здравствен систем, чист воздух и недопрена природа. Поради сето ова, многу луѓе избираат да живеат во Шведска.

15 неверојатни факти за животот во Шведска кои сигурно не сте ги знаеле

Кафе пауза - 24.09.2020

Шведска е земја на Волво, Икеа и многу други работи што ги сакаме, има бесплатно образование, одличен здравствен систем, чист воздух и недопрена природа. Поради сето ова, многу луѓе избираат да живеат во Шведска.