TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Раст на просечната плата – кои професии се најплатени?

Денар - 19.07.2019

Просечната плата пораснала за 3.1% за една година и за околу 20% за една деценија, но и покрај овие солидни достигнувања Македонија останува закотвена речиси на европското дно според примањата на работниците.

Просечната плата во мај 25.270 денари

+инфо - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата од 25. 270 денари за малку не го фати просекот на „Мој ДДВ“

CivilMedia - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25. 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Сепак оваа радосна вест граѓан(к)ите не ја дочекаа со широка насмевка, ...

Просечната плата во Македонија е 411 евра и е најниска во регионот

Нетпрес - 19.07.2019

Просечната месечна нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари или 411 евра, објави Државниот завод за статистика, ДЗС. Според податоците на ДЗС, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во мај 2019 ...

Просечната плата во мај 25.270 денари

Бриф - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25 270 денари

MTM - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25.270 денари

Вечер - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25 270 денари

Сител - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25 270 денари

1tv - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25 270 денари

Локално - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25.270 денари

еМагазин - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25 270 денари

Канал5 - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25.270 денари

Република - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25 270 денари

24 Вести - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната нето плата во мај порасна за 700 денари

Press24 - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај изнесувала 25.270 денари

МКД - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25.270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

ДЗС: Просечната плата во мај 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема oд мај 2018 година

Опсервер - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната нето-плата во мај изнесувала 25.270 денари

Мета - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесувала 25.270 денари и е за 3,1 отсто поголема од истиот месец лани, соопшти Државниот завод за статистика. Просечната месечна исплатена бруто-плата, пак, во мај била 37.520 ...

Просечната нето-плата за мај годинава изнесува 25 270 денари

iPortal - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Државен завод за статистика: Просечната плата во мај 25 270 денари

Либертас - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Статистика вели просечната плата бележи пораст

OhridNews - 19.07.2019

Според податоците на Државниот завод за просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во мај 2019 година, во однос на мај 2018 година, е џголемена за 3.1 %. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на зголемувањето на просечната месечна ...

Просечната плата во мај 25.270 денари

PressingTV - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25.270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Далеку се Заевите 500 евра: Просечната плата во мај 25.270 денари

Денешен - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25.270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

Просечната плата во мај 25 270 денари

MakPress - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесуваше 25 270 денари и е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година, соопшти Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на порастот на просечната ...

ПОРАСНАЛЕ ПЛАТИТЕ: Анѓушев кажа кога ќе стигнеме до 500 евра

Фактор - 19.07.2019

Се зголемиле платите во Македонија, покажуваат статистичките податоци. Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во мај годинава изнесувала 25 270 денари и таа е за 3,1 отсто поголема од мај 2018 година.

Просечна нето плата мај изнесуваше 25.270 денари

Бизнис Инфо - 19.07.2019

Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во мај оваа година, изнесуваше 25.270 денари, додека во бруто износ е 37.520 денари, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Ова се топ три најплатени професии во Македонија

Фактор - 19.07.2019

Вработените во воздухопловен транспорт во мај годинава имале нето плата од 47.935 денари, 43 431 денари во информации и комуникации, и во компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности нето износот бил 59.387 денари.

Најголемо зголемување на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен е во секторот Финансиски дејности и ...

Бизнис Вести - 20.07.2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во мај 2019 година, во однос на мај 2018 година, изнесува 103.1. Ваквото зголемување се должи, пред сè, на зголемувањето на ...