TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прекина изградбата на пругата Куманово-Бељаковце, ќе има тендер за нов изведувач

Мета - 18.06.2020

Сопрена е изградбата на пругата Куманово-Бељаковце на барање на германскиот изведувач „Вибе“, информираат од ЈП Железници на РСМ-Инфраструктура. Државата ќе мора да бара нов изведувач за довршување на првата фаза од проектот за железничко поврзување ...

Фирмите ја повлекоа механизацијата за изградба на пругата куманово-бељаковце, работниците два месеца без плата

Сакам да кажам - 17.06.2020

Запрена е изградбата на железничката пругата Куманово – Бељаковце, дел од Коридорот 8 кон Бугарија, откако фирмите ја повлекле механизацијата и си го собрале материјалот од градилиштата во близина на Куманово и Шупли Камен.

Прекин на градежните работи на пругата кон Бугарија

Сител - 17.06.2020

Стопирани градежните работи на железничката пруга Куманово-Бељаковце. Работниците велат дека од петокот единствени активности на терен се собирање на механизацијата и правење попис од страна на изведувачот, германската компанија Вибе.

Проблеми при изградбата на пругата Куманово-Бељаковце, работниците два месеци без плата

Kumanovo News - 18.06.2020

Запрена е изградбата на железничката пругата Куманово-Бељаковце, дел од коридорот 8 кон Бугарија, откако фирмите ја повлекле дел од механизацијата од градилиштата во близина Куманово и Шупли Камен.