TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нови надградби и функционалности на Microsoft Edge

IT.mk - 05.03.2021

Со секоја нова надградба Microsoft Edge станува подобар и подобар. Прелистувачот не може да се „пофали“ со бројот на корисници, но има неколку нови функционалности кои може да ве убедат да му дадете шанса.

„WhatsApp“ воведува аудио и видео повици на својата десктоп верзија

Слободен Печат - 05.03.2021

Огромен број разговори особено изминатата година, се префрлија во рамките на најразлични апликации. Но, конкретно за апликацијата „WhatsApp“, до неодамна, корисниците за секој повик мораа да посегнат по телефонот.

Google Chrome ќе добива нова верзија на секои четири недели, наместо на досегашните шест

Smartportal - 05.03.2021

За компаниите Chrome ќе има и продолжена стабилна верзија која ќе добива надградби на секои осум недели Google Chrome веќе добива нови верзии доста брзо, односно на секои шест недели. Јасно е дека поради тоа, кога ќе се промени бројката на ...

Ватсап воведува гласовни и видео повици во својата десктоп верзија

ТВ21 - 05.03.2021

Гласовните и видео повиците се конечно достапни како дел од десктоп апликацијата Ватсап за Windows и Mac. Популарниот сервис за пораки досега оваа опција ја нудеше само за мобилната апликација, а во текот на декември започна да ја тестира ...

Новите ажурирања на „Chrome“ ќе бидат на секои четири недели

Денар - 05.03.2021

„Google Chrome“ обично добива нови одлични одлики на секои шест недели, без разлика дали се работи за безбедност, стабилност или ажурирање на брзината. Тоа ќе се смени во наредниот период, а „Google“ најави планови за забрзување на процесот, така ...

WhatsApp додава гласовни и видео повици во својата десктоп апликација

Локално - 05.03.2021

Гласовните и видео повици еден-на-еден конечно се достапни како дел од десктоп апликацијата WhatsApp за Windows и Mac. Популарната услуга за пораки досега ги нудеше само овие карактеристики за својата апликација за мобилни телефони и започна да ја ...

Новите ажурирања на Chrome ќе бидат објавени наскоро на секои четири недели

Порта - 05.03.2021

Google Chrome обично добива нови одлични одлики на секои шест недели, без разлика дали се работи за безбедност, стабилност или ажурирање на брзината. Тоа ќе се смени во наредниот период, а Google најави планови за забрзување на процесот, па затоа ќе ...

На секои четири недели ново ажурирање на Google Chrome

Кумановски м. - 05.03.2021

Google Chrome обично добива нови одлични функции на секои шест недели, без разлика дали се работи за безбедност, стабилност или ажурирање на брзината. Тоа ќе се смени во наредниот период, а Google најави планови за забрзување на процесот, па затоа ...