TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Материјал на иднината: Потенок од влакно, 200 пати посилен од челик

Кајгана - 18.02.2020

Графенот се смета за материјалот на иднината поради неверојатната издржливост и многуте начини за употреба. Истражувачи од Европа објавија упатства при негово производство. Книгата во која се опишани начините за изработка на графен е составена од ...

Потенок од влакно, двесте пати појак од челик – графин, материјалот на иднината/видео

Вечер - 18.02.2020

Графинот важи за материјал на иднината поради својата неверојатна сила и повеќенамеската употреба – истражувачи од Европа неодамна веќе ги објавија првите упатства за негово производство, објави Еуроњуз, а пренесе Б92.

Ова е металот на иднината: Илјада пати е потенок и посилен од челикот

Точка - 17.02.2020

Поради неверојатната сила и широк спектар на употреба, графенот (анг. graphen) се смета за материјалот на иднината, потврдиле европските истражувачи кои со оваа тематика се занимаваат веќе седум години.

Металот на иднината: Илјада пати потенок од влакно и 200 пати посилен од челикот

USB - 17.02.2020

Поради неверојатната сила и широк спектар на употреба, графенот (анг. graphen) се смета за материјалот на иднината, потврдиле европските истражувачи кои со оваа тематика се занимаваат веќе седум години.