TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Турчинка е највисоката жена во светот

Н.Македонија - 16.10.2021

Турчинката Румеиса Гелги (24), висока два метра и 15 сантиметри, е прогласена за највисока жена во светот, со што по вторпат влезе во Гинисовата книга на рекорди. Во 2014 година, Гелги беше висока два метра и 13 сантиметри, а нејзината висина на ...

Таа е највисока жена во светот (ФОТО)

Курир - 16.10.2021

Турчинката Румеиса Гелги (24), висока два метра и 15 сантиметри, е прогласена за највисока жена во светот, со што по вторпат влезе во Гинисовата книга на рекорди. Во 2014 година, Гелги беше висока два метра и 13 сантиметри, а нејзината висина на ...

Таа е највисока жена во светот (ФОТО)

Zoom - 16.10.2021

Турчинката Румеиса Гелги (24), висока два метра и 15 сантиметри, е прогласена за највисока жена во светот, со што по вторпат влезе во Гинисовата книга на рекорди. Во 2014 година, Гелги беше висока два метра и 13 сантиметри, а нејзината висина на ...

Запознајте ја највисоката жена на светот

Press24 - 16.10.2021

Турчинката Румеиса Гелги (24), висока два метра и 15 сантиметри, е прогласена за највисока жена во светот, со што по вторпат влезе во Гинисовата книга на рекорди. Во 2014 година, Гелги беше висока два метра и 13 сантиметри, а нејзината висина на ...

Влезе во Гинисовата книга на рекорди – ова е највисоката жена на светот

ТВ21 - 15.10.2021

Румејса Гелги од Турција, висока два метри и 15 сантиметри, е највисоката жена на светот и со тоа уште еднаш влезе во Гинисовата книга на рекорди. На Гелги (24) од Карабук, и бил дијагностициран Виверов синдром, а во интервју за Анадолија потсети ...

Влезе во Гинисовата книга на рекорди – ова е највисоката жена на светот

4NEWS - 15.10.2021

Румејса Гелги од Турција, висока два метри и 15 сантиметри, е највисоката жена на светот и со тоа уште еднаш влезе во Гинисовата книга на рекорди. На Гелги (24) од Карабук, и беше дијагностициран Виверов синдром, а во интервју за Анадолија потсети ...

Во Турција живее највисоката жена во светот/ВИДЕО

Вечер Прес - 14.10.2021

Највисоката жива жена во светот е турчинката Румеиса Гелги. Таа е висока 215 сантиметри, објавено е на страниците на Гинисовата книга на рекорди. Румеиса годинава повторно е измерена откако беше прогласена за нависока тинејџерка во 2014 година кога ...