TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Промена на втората позиција: Овој интернет пребарувач го престигна „Firefox“

Канал5 - 06.04.2020

„Microsoft Edge“ стана вториот најпопуларен пребарувач на светот со 7.6% удел во вкупниот пазар, со што „Firefox“ падна на трето место со 7.2% удел. Не е тешко да се претпостави зошто тоа се случува.

Промена на второто место: Firefox повеќе не е втор најпопуларен веб прелистувач

Точка - 06.04.2020

Microsoft Edge стана вториот најпопуларен веб прелистувач на светот со 7,6% удел на пазарот, со што Mozilla Firefox падна на третото место со 7,2% удел. Не е тешко да се претпостави зошто се случува ова – најпрвин треба да се тргне од фактот што ...

Microsoft Edge успеа да стигне на второто место и да го помине Mozilla Firefox по бројот на корисници

Smartportal - 06.04.2020

Новиот Edge по само неколку месеци од пуштањето на финалната верзија успеа да стане вториот прелистувач на пазарот Microsoft Edge беше прелистувачот кој требаше да ја врати компанијата на пазарот по долгите години на негативните оценки, заслужени, ...

Microsoft Edge сега е втор најпопуларен интернет прегледник

USB - 06.04.2020

Напорите на Microsoft и инвестирањето во Edge браузерот заснован на Chromium се исплатеа. Bleeping Computer известува дека Edge сега е втор најпопуларен десктоп веб прегледник според користењето, а NetMarketShare истражувањето покажува дека ...

Промена на второто место меѓу најпопуларните пребарувачи – Firefox е надминат од овој пребарувач

Таратур - 07.04.2020

Со 7,6% удел во вкупниот во вкупниот пазар, „Microsoft Edge“ стана вториот најпопуларен пребарувач на светот симнувајќи го на третото место „Firefox“ со 7.2% удел. Не е тешко да се претпостави зошто тоа се случува.