TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банката на Англија предупредува дека Британија ќе падне во рецесија

МКД - 07.08.2022

Банката на Англија предупреди дека Британија ќе падне во рецесија, во време кога ги зголеми каматните стапки на највисоко ниво во последните 27 години. Прогнозиран е пад на економијата во последните три месеци оваа година, како и негово продолжување ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Опсервер - 07.08.2022

– Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева: Банкарскиот систем е стабилен и добро се справува со предизвиците

МКД - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева за МИА: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Слободен Печат - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Независен - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Сител - 07.08.2022

– Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

ТВ21 - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Стевкова-Штериева: Банките се многу претпазливи при зголемувањето на каматните стапки

Р.С.Европа - 07.08.2022

Банкарскиот систем е стабилен, а банките како никогаш досега се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки на кредитите, смета претседателката на Македонската банкарска асоцијација, Маја Стевкова-Штериева.

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

MakPress - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева за МИА: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Бизнис Вести - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

НЕ СЕ ВОЗНЕМИРУВАЈТЕ ЗА КРЕДИТИТЕ СО ФИКСНИ КАМАТИ Банките да внимаваат при зголемување на каматните стапки

+инфо - 07.08.2022

Секој кредитокорисник или депонент на средства во банка да посвети внимание на одредбите во договорот со цел да се избегнат недоразбирања или непотребна паника околу каматните стапки. Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

24 Вести - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Press24 - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Канал5 - 07.08.2022

Фиксните каматни стапки по дефиниција не се менуваат за периодот додека се фиксни и во тој случај нема потреба од вознемиреност. Но, многу е важно да се посвети внимание и да се видат одредбите во договорите, нагласува Стевкова-Штериева.

Штериева за МИА: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Либертас - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

ШТЕРИЕВА: Фиксните каматни стапки по дефиниција не се менуваат за периодот додека се фиксни и нема потреба од ...

Денешен - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева за МИА: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Нетпрес - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Вечер Прес - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...

Штериева: Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки

Lider - 07.08.2022

Банките се претпазливи во однос на зголемувањето на каматните стапки имајќи предвид дека драстичното и брзо зголемување може да влијае на способноста на кредитокорисниците за сервисирање на обврските, вели во интервју за МИА претседателката на ...