TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопје Север работи во сива зона, без лиценца, без еко-дозвола, со нервозен директор

МКД - 26.11.2022

Топланата Скопје Север има 15 вработени и со парно греење снабдува 500 домови во скопските населби Чаир и Бутел. Од 2005 година оваа компанија нема лиценца за вршење на оваа дејност, ни потврдија од Регулаторната комисија за енергетика.

ПЕТСТОТИНИ ДОМАЌИНСТВА ОД ЧАИР БЕЗ ПАРНО: Топланата Скопје север не смее да работи на мазут

Фактор - 26.11.2022

Поради немање финансиски средства за цел месец однапред да платат за гас, а поради тоа што Град Скопје не им дозволил да испорачуваат греење со помош на мазут, Топланата Скопје Север од денес не може да испорачува парно до петстотини домаќинства.

„Скопје Север“ исклучено од системот за гас по забраната од Град Скопје да користи мазут

Макфакс - 25.11.2022

Друштвото Скопје Север АД информираше дека денес се исклучени од системот за пренос на природен гас. „Согласно договорот со нашиот снабдувач со природен гас Пром-Гас, обезбедените количини треба да се платат авансно за секој месец.

Ќе останат ли скопјани без парно? Количините на гас се при крај!

Телма - 25.11.2022

Животна средина не дозволи ЕСМ за загревање да користи дизел и мазут. Државните електрани побарале наместо гасот, дизелот да биде основно гориво за производство на топлинска енергија, но од Министерството за животна средина експресно го одбиле ...

Дали „СКОПЈЕ СЕВЕР“ и во иднина ќе работи на мазут иако град Скопје изрече забрана

Денар - 25.11.2022

Како резултат на низа пропусти, но и со цел да се спречи потенцијалното загадување на воздухот, топланата „Скопје Север“ доби забрана за работа на мазут. Градскиот сектор за животна средина потенцира дека тие во никој случај не би дале дозвола за ...

Скопје Север исклучен од системот за гас по забраната од Град Скопје да користи мазут

А1 On - 25.11.2022

Друштвото Скопје Север АД информираше дека денес се исклучени од системот за пренос на природен гас. „Согласно договорот со нашиот снабдувач со природен гас Пром-Гас, обезбедените количини треба да се платат авансно за секој месец.

Скопје Север исклучен од системот за гас по забраната од Град Скопје да користи мазут

MTM - 25.11.2022

Друштвото Скопје Север АД информираше дека денес се исклучени од системот за пренос на природен гас. „Согласно договорот со нашиот снабдувач со природен гас Пром-Гас, обезбедените количини треба да се платат авансно за секој месец.

„Скопје Север“ исклучено од системот за гас по забраната од Град Скопје да користи мазут

Независен - 25.11.2022

Друштвото „Скопје Север“ АД информира дека денес е исклучено од системот за пренос на природен гас. „Во согласност со договорот со нашиот снабдувач со природен гас, ‘Пром-гас’, обезбедените количини треба да се платат авансно за секој месец.

Скопје Север работи во сива зона, без лиценца, без еко-дозвола, со нервозен директор

Скопје инфо - 27.11.2022

Топланата Скопје Север има 15 вработени и со парно греење снабдува 500 домови во скопските населби Чаир и Бутел. Од 2005 година оваа компанија нема лиценца за вршење на оваа дејност, ни потврдија од Регулаторната комисија за енергетика.