TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФОТО | Разговор со Олгица Ѓоргиева: По успехот, сама на себе си реков благодарам!

Слободен Печат - 23.09.2021

– Уживам и ми е интересен целиот процес како се развивам јас како уметник. Благодарна сум за сите искуства кои се најдоа, ќе се најдат или се на мојот животен и уметнички пат. Мојата официјална професија е моден дизајнер и тоа ќе си остане како ...

Модната дизајнерка Олгица Ѓоргиева искреира костими за балетска претстава во Љубљана

Stylist - 22.09.2021

Покрај модни колекции дизајнерката Олгица Ѓоргиева последниве години се занимава и со костимографија за театарски претстави, новиот креативен предизвик го почна пред три години кога ѝ било понудено да работи костими за балетска претстава „Електра“, ...