TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извештај: Во регионов, во Србија има најмногу, а во Северна Македонија најмалку жени – професионални војници

Либертас - 12.04.2024

Од армиите на земјите од поранешна Југославија и Албанија, најголем број жени меѓу професионалните војници работат во Војската на Србија, и сочинуваат вкупно 18 отсто од активните сили, објави денеска порталот Балканска безбедносна мрежа.

Извештај: Во регионов, во Србија има најмногу, а во Северна Македонија најмалку жени – професионални војници

Бриф - 12.04.2024

Од армиите на земјите од поранешна Југославија и Албанија, најголем број жени меѓу професионалните војници работат во Војската на Србија, и сочинуваат вкупно 18 отсто од активните сили, објави денеска порталот Балканска безбедносна мрежа.

Во регионов- во Србија има најмногу, а во Македонија најмалку жени професионални војници

Курир - 12.04.2024

Армијата на Северна Македонија има најмалку жени професионални војници – близу шест проценти. Од армиите на земјите од поранешна Југославија и Албанија, најголем број жени меѓу професионалните војници работат во Војската на Србија, и сочинуваат ...

Во регионов: Во Србија има најмногу, а во Македонија најмалку жени – професионални војници

Н.Македонија - 12.04.2024

Од армиите на земјите од поранешна Југославија и Албанија, најголем број жени меѓу професионалните војници работат во Војската на Србија, и сочинуваат вкупно 18 отсто од активните сили, објави денеска порталот Балканска безбедносна мрежа.

Во регионов, во Србија има најмногу, а во Северна Македонија најмалку жени – професионални војници

Независен - 12.04.2024

Од армиите на земјите од поранешна Југославија и Албанија, најголем број жени меѓу професионалните војници работат во Војската на Србија, и сочинуваат вкупно 18 отсто од активните сили, објави денеска порталот Балканска безбедносна мрежа.

Извештај: Во регионов, во Србија има најмногу, а во Македонија најмалку жени - војници

Канал5 - 12.04.2024

Од армиите на земјите од поранешна Југославија и Албанија, најголем број жени меѓу професионалните војници работат во Војската на Србија, и сочинуваат вкупно 18 отсто од активните сили, објави денеска порталот Балканска безбедносна мрежа.

Од земјите во регионот Србија со најмногу, а Македонија со најмалку жени – професионални војници

Слободен Печат - 12.04.2024

Од армиите на земјите од поранешна Југославија и Албанија, најголем број жени меѓу професионалните војници работат во Војската на Србија, и сочинуваат вкупно 18 отсто од активните сили, објави денеска порталот Балканска безбедносна мрежа.

Во Македонската армија има најмалку жени - професионални војнички во споредба со земјите од регионот

MakPress - 13.04.2024

Од армиите на земјите од поранешна Југославија и Албанија, најголем број жени меѓу професионалните војници работат во Војската на Србија, и сочинуваат вкупно 18 отсто од активните сили, објави денеска порталот Балканска безбедносна мрежа.