TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заменик претседателот на бугарското Собрание со територијални претензии кон Македонија: Да ја формираме Голема ...

Во Центар - 17.11.2020

Веселин Марешки е претседател на партијата Воља и во моментот ја обавува функцијата заменик-претседател на бугарското Собрание. Тој вчера имаше гостување во популарната телевизиска емисија Лице во лице со Цветанка Ризова на националната телевизија ...

Марешки: Двете земји да се обединат, по Борисов, Заев да биде премиер на Голема Бугарија

Локално - 16.11.2020

Пратеникот и лидер на „ВОЛЈА“ Веселин Марески, во програмата „Лице в лице“ на БТВ ја изрази својата авангардна позиција за ставот на Бугарија за преговорите на Северна Македонија за членство во ЕУ – тој понуди двете земји да се обединат.

Марешки со нов предлог: Заев да биде вицепремиер, а по Борисов и премиер на „Голема Бугарија“!

Expres - 16.11.2020

Заменикот-претседател на Народното собрание на Бугарија, Веселин Марешки, кој пред неколку дена го привлече вниманието со заложбата за обединување на Бугарија и Македонија, со што „браќата“ автоматски ќе влезеле во Европската унија, излезе со нов ...

Марешки: Двете земји да се обединат, по Борисов, Заев да биде премиер на Голема Бугарија

Press24 - 16.11.2020

Пратеникот и лидер на „ВОЛЈА“ Веселин Марешки, во програмата „Лице в лице“ на БТВ ја изрази својата авангардна позиција за ставот на Бугарија за преговорите на Македонија за членство во ЕУ – тој понуди двете земји да се обединат.

МАРЕШКИ ЗА БТВ: Борисов оти е поискусен да биде премиер, а Заев вицепремиер на Голема Бугарија во која ќе влезе и ...

Денешен - 16.11.2020

Борисов како повозрасен, поискусен, да си остане премиер, а Заев да дојде и да стане вицепремиер на Голема Бугарија, е новиот предлог на заменикот на претседателот на Народното собрание на Бугарија, Веселин Марешки.

После Борисов, Заев да биде премиер на голема Бугарија

Република - 16.11.2020

Заменикот-претседател на Народното собрание на Бугарија, Веселин Марешки, кој пред неколку дена го привлече вниманието со заложбата за обединување на Бугарија и Македонија, со што „браќата“ автоматски ќе влезеле во Европската унија, излезе со нов ...