TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ковачевски одговори дали граѓаните на Скопје ќе останат без парно

Скопје1 - 29.06.2022

„Топлинската енергија во град Скопје, беше мој предизвик на првиот ден на 17-ти јануари оваа година како премиер, зашто? Затоа што вашата Влада и вашиот премиер на време дозволил системот за загревање во Скопје, односно компаниите да бидат продадени ...

Лиценцата за парно ВМРО-ДПМНЕ ја дало на кипарска фирма со 5.000 евра влог

Независен - 29.06.2022

По искажаните стравувања на пратеникот Александар Николоски дека скопјани зимава можеби ќе останат без парно греење, премиерот Димитар Ковачевски ја искористи расправата во Собранието за да соопшти дека , додека ВМРО-ДПМНЕ беше на власт, лиценцата ...

Ковачевски за БЕГ: Системот е продаден на Кипар на фирма со 5.000 евра влог

Фактор - 29.06.2022

Премиерот Димитар Ковачевски денеска како одговор на пратеничко прашање на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, во Собранието рече дека државата ќе обезбеди оператор за топлинско загревање на СКопје во грејната сезона, откако ...

Ковачевски: Владата повторно ќе ги заштити граѓаните на Скопје

Канал5 - 29.06.2022

Владата повторно ќе ги заштити граѓаните на Скопје, нема да дозволиме да останат без парно греење, вели Ковачевски. „Топлинската енергија во град Скопје, беше мој предизвик на првиот ден на 17-ти јануари оваа година како премиер, зашто? Затоа што ...

Ковачевски за БЕГ: Системот за загревање бил продаден на Кипар на компанија со 5.000 евра влог

ТВ21 - 29.06.2022

„Топлинската енергија во град Скопје, беше мој предизвик на првиот ден на 17-ти јануари оваа година како премиер, зашто? Затоа што вашата Влада и вашиот премиер на време дозволил системот за загревање во Скопје, односно компаниите да бидат продадени ...

Ковачевски: Владата повторно ќе ги заштити граѓаните на Скопје, нема да дозволиме да останат без парно греење

Бриф - 29.06.2022

„Топлинската енергија во град Скопје, беше мој предизвик на првиот ден на 17-ти јануари оваа година како премиер, зашто? Затоа што вашата Влада и вашиот премиер на време дозволил системот за загревање во Скопје, односно компаниите да бидат продадени ...

Ковачевски: Нема да дозволиме скопјани да останат без парно

Скопје инфо - 29.06.2022

-Топлинската енергија во град Скопје, беше мој предизвик на првиот ден на 17-ти јануари оваа година како премиер, зашто? Затоа што вашата Влада и вашиот премиер на време дозволил системот за загревање во Скопје, односно компаниите да бидат продадени ...

Државата ќе го преземе парното греење во Скопје, во партија прашајте дали го продадовте на руски олигарси, им одговори ...

Сакам да кажам - 29.06.2022

Парното греење во Скопје ќе го преземе државата, кажа премиерот Димитар Ковачевски денеска одговарајќи на пратенички прашања во Собранието. Тој на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ им рече дека во нивно време и од нивниот премиер парното во Скопје било ...