TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уметник поминал 4 часа „цртајќи“ огромна лисица на замрзнато езеро

Факултети - 28.01.2022

Во последните шест години финскиот архитект-дизајнер Паси Видгрен спроведува посебна зимска традиција. Секоја зима тој патува до езерото Питкајарви, блиску до неговиот роден град Лахти, и создава епски цртеж на снегот.

Архитект создаде ремек-дело на замрзнато езеро - за 4 часа нацртал лисица, само со помош на своите нозе и лопата

Црнобело - 27.01.2022

Кога имаат слобода да ја покажат својата креативност, луѓето можат да создадат навистина неверојатни работи. Паси Видгрен е архитект и дизајнер од Финска кој пред шест години започнал интересна традиција.