TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ стави крај на шпекулациите: НЕ ПОСТОИ „НОН-ПЕЈПЕР“ ЗА БАЛКАНОТ

Вечер Прес - 23.09.2021

Претставници на Европската Унија претходно изјавија дека границите на Западен Балкан се „затворено прашање“. Никаков „нон-пејпер“ за прекројување граници на Западен Балкан не кружеше меѓу членовите на Европскиот совет, ниту пак се дискутираше на ...

ЕУ СТАВИ КРАЈ НА ШПЕКУЛАЦИИТЕ Не постои никаков нон-пејпер за Балканот

+инфо - 23.09.2021

Неколку пати, различни претставници на институциите на ЕУ тврдеа дека никогаш не виделе „словенечки нон-пејпер“ за прецртување на границите, а самиот Јанша го негираше авторството на таков документ, но шпекулациите повторно беа поттикнати со нови ...

ЕУ тврди дека немало никаков „нон - пејпер“ за прекројување на границите на Балканот

Фактор - 23.09.2021

Не постоел никаков документ за прекројување на границите на Балканот. Никаков „нон-пејпер“ за прекројување граници на Западен Балкан не кружеше меѓу членовите на Европскиот совет, ниту пак се дискутираше на било кое работно тело на Советот, се ...

ЕУ стави крај на шпекулациите: Нема никаков нон-пејпер за Западен Балкан

360 степени - 23.09.2021

Се работи за документот што словенечкиот премиер Јанез Јанша наводно ги проследил до лидерите на ЕУ минатата пролет, што предизвика големи турбуленции во регионот Јанша демантираше дека такво нешто напишал, а претставници на Европската унија ...

ЕУ стави крај на шпекулациите: Нема никаков нон-пејпер за Западен Балкан

Либертас - 23.09.2021

Се работи за документот што словенечкиот премиер Јанез Јанша наводно ги проследил до лидерите на ЕУ минатата пролет, што предизвика големи турбуленции во регионот Јанша демантираше дека такво нешто напишал, а претставници на Европската унија ...

Според ЕУ нема никаков „нон-пејпер“ за прекројување на границите на Балканот

Слободен Печат - 23.09.2021

Никаков нон-пејпер за прекројување на границите на Западен Балкан не кружел меѓу членовите на Европскиот совет, ниту пак било дискутирано во ниту едно работно тело на Советот, се наведува во непотпишаниот одговор на пратеничкото прашање, пишува ...

ЕУ стави крај на шпекулациите: Нема никаков нон-пејпер за Западен Балкан

Алсат-М - 23.09.2021

Никаков нон-пејпер за прекројување гаранции на Западен Балкан не кружеше меѓу членовите на Европскиот совет, ниту пак, за такво нешто е дискутирано во ниту едно работно тело на Советот, се наведува во одговорот на прашање од словенечки европратеник, ...

Според ЕУ нема никаков „нон-пејпер“ за прекројување на границите на Балканот

Press24 - 23.09.2021

Никаков нон-пејпер за прекројување на границите на Западен Балкан не кружел меѓу членовите на Европскиот совет, ниту пак било дискутирано во ниту едно работно тело на Советот, се наведува во непотпишаниот одговор на пратеничкото прашање, пишува ...