TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СКМ: Субвенциите за земјоделство не дадоа резултати

Алсат-М - 23.11.2020

Државата доделува земјоделски субвенции, кои не даваат резултати во земјоделството. Неопходно е да се промени начинот на доделување на субвенциите предлагаат од Стопанската комора. Нивната анализа покажала дека земјава повеќе увезува наместо да ...

Драматичен развој во земјоделскиот сектор – Стопанската комора предлага итни мерки

Алфа - 23.11.2020

Распределба на субвенциите, не по површина, туку по предаден килограм производ во регистрирани преработувачки капацитети, промена на сортиманот, окрупнување на земјиштето, инфраструктурно уредување и дигитализација на руралните средини, како и ...

Наместо по површина, земјоделските субвенции да се даваат по предаден килограм производ, бара Стопанската комора

Независен - 23.11.2020

Наместо по површина, потребно е субвенциите во земјоделството да се даваат по предаден килограм производ, предаден на регистриран купувач и преработувач, предлагаат до Стопанската комора на Македонија, како една од мерките која може да му помогне на ...

Земјоделското земјиште да се продаде на оние што ќе го работат, сето друго е промашена мерка, велат од Стопанската ...

Независен - 23.11.2020

Приватизацијата на државното земјоделско земјиште има логика само доколку се продаде на оние што ќе го работат, сето друго е промашена мерка, смета Васко Ристовски, самостоен советник во Стопанската комора на Македонија.

Стопанската комора соопшти итни мерки за пост ковид развој на агро секторот

Канал5 - 23.11.2020

Стопанската комора на Македонија денеска ги соопшти итни мерки за пост ковид развој на агро секторот. Тие се жалеа на големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар.компаниите предупредија и дека се очекува пад на земјоделското ...

Стопанска комора: Нема резултат од субвенциите во земјоделството

Република - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Стопанската комора ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот

Независен - 23.11.2020

Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост Ковид развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис заедницата пред две недели кога ...

Стопанската комора ќе соопшти итни мерки за пост Ковид развој на агро секторот

Курир - 23.11.2020

Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис заедницата пред две недели кога ...

Стопанската комора ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот

Frontline - 23.11.2020

Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис заедницата пред две недели кога ...

Стопанската комора ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот

Опсервер - 23.11.2020

– Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис заедницата пред две недели кога ...

Стопанската комора ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот

А1 On - 23.11.2020

Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис заедницата пред две недели кога ...

Стопанската комора ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот

Канал5 - 23.11.2020

Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис заедницата пред две недели кога ...

Стопанската комора ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот

Бизнис Вести - 23.11.2020

Скопје, 23 ноември 2020 (МИА) – Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис ...

Стопанска комора ќе предложи итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот

Вечер Прес - 23.11.2020

Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис заедницата пред две недели кога ...

Стопанската комора ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот

MakPress - 23.11.2020

Стопанската комора на Македонија денеска на прес-конференција ќе соопшти итни мерки за пост КОВИД развој на агро секторот. Големи загуби, слаб пласман, недоволно ресурси и кадар, беа проблемите на кои укажа бизнис заедницата пред две недели кога ...

Стопанска комора: Нема резултат од субвенциите, на земјоделството му е потребен длабок рез

Бизнис Вести - 23.11.2020

Скопје, 23 ноември 2020 (МИА) – Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а ...

СТОПАНСКА КОМОРА: Потрошените една милијарда евра за субвенциите не дадоа род во земјоделството

Денешен - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Стопанска комора: Нема резултат од субвенциите, на земјоделството му е потребен длабок рез

Опсервер - 23.11.2020

– Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Да се издвојат вистинските земјоделци од оние кои зеле ниви само заради субвенции

+инфо - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производството на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Стопанска комора: Нема резултат од субвенциите, на земјоделството му е потребен длабок рез

А1 On - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Стопанска комора: Нема резултат од субвенциите, на земјоделството му е потребен длабок рез

Press24 - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Нема резултат од милијардата народни пари за субвенциите, на земјоделството му е потребен длабок рез

OhridNews - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Стопанска комора: Субвенциите не дадоа резултат, неопходен е длабок рез на земјоделството

МКД - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Стопанска комора: Потрошени се речиси една милијарда евра за земјоделството, но резултатите се поразителни

Слободен Печат - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Стопанска комора: Нема резултат од субвенциите, на земјоделството му е потребен длабок рез

Денар - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.

Стопанска комора: Нема резултат од субвенциите, на земјоделството му е потребен длабок рез

Вечер Прес - 23.11.2020

Потрошените речиси една милијарда евра земјоделски субвенции во изминатите години, не дадода резултат. Нестабилно е производство на пченица, приносот е под четири тони на хектар, сортите за семе се лоши, а технологијата застарена.