TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Само автономни универзитети можат да го заземат своето вистинско место во општеството

Н.Македонија - 24.05.2019

Најстариот и најдобро рангиран универзитет во Македонија, универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ годинава прославува 70 години од своето постоење. За тоа што претставува оваа значајна високообразовна институција денеска, за состојбите во високото ...

Герамитчиоски и Коруновски во трка за нов ректор

Тера - 23.05.2019

Постапката за избор на Ректор на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола се одвива непречено, во согласност со Роковникот на активности, велат од ректоратот. Ректор се избира од редот на редовните професори на слободни, непосредни и тајни ...

Уким ги достигна европските стандарди, рече Заев на одбележувањето на 70-годишнината на Универзитетот

Сакам да кажам - 22.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во седумдецениското постоење создаваше институции кои помогнаа во создавањето на државноста, ја препозна својата мисија и во обврската да постигне европски норми и стандарди во сите области на своето дејствување, ...

Заев: Историјата на УКИМ е и историја на нашата земја

МКД - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев синоќа се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од програмата по повод јубилејот на ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

Сител - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

ВИДЕО: Свечена академија по повод 70 години на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

А1 On - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев вечерва се обрати на свечената академија по повод 70-годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална филхармонија и со која почнаа активностите од програмата по повод јубилејот на Универзитетот ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

Press24 - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од програмата по ...

УКИМ прослави 70 години од формирањето

AKO - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Свечена академија по повод 70 години на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Макфакс - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев вечерва се обрати на свечената академија по повод 70-годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија и со која отпочнаа активностите од програмата по повод јубилејот на ...

Свечена академија по повод 70 години на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Точка - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев вечерва се обрати на свечената академија по повод 70-годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија и со која отпочнаа активностите од програмата по повод јубилејот на ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

Скопје инфо - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми

Независен - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вo вторник вечер се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Заев по повод јубилејот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да постигне ...

iPortal - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев вчеравечер се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од програмата по повод јубилејот на ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

MTM - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј", која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да постигне европските норми и стандарди

MakPress - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Канал5 - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" одбележува 70-годишен јубилеј

МКД - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

70 години УКИМ – како да се задржи стручниот кадар во земјава

Канал5 - 21.05.2019

Државата е исправена пред предизвик да ги задржи високо образованите кадри во земјата. Се поголем број на млади луѓе, со диплома во рака своето знаење и талент го ставаат на располагање во некоја друга држава.

УКИМ одбележува 70-годишнина

Факултети - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет, туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

Уким одбележува 70-годишен јубилеј

24 Вести - 21.05.2019

Во Универзитетскиот кампус „Свети Кирил и М етодиј“ започна одбележувањето на 70 годишнината од основањето на Универзитетот, кој е најстар и најголем во земјава. Во пресрет на денот на Сесловенските просветители започнаа и други активности за ...

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Н.Македонија - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот. Во универзитетскиот кампус ќе има молебен посветен на браќата просветители, со кој ...

УКИМ одбележува 70-годишен јубилеј

А1 On - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Макфакс - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот. Во универзитетскиот кампус ќе има молебен посветен на браќата просветители, со кој ...

УКИМ одбележува 70 години од основањето

+инфо - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70 години од основањето

А1 On - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

Mонографија на 598 страници за 70. роденден на УКИМ

+инфо - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет, туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Либертас - 21.05.2019

Скопје, 21 мај 2019 (/) – Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Денар - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Точка - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот. Во универзитетскиот кампус ќе има молебен посветен на браќата просветители, со кој ...

УКИМ со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето

Скопје инфо - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70-годишен јубилеј

Скопје инфо - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

УКИМ одбележува 70-годишен јубилеј

ММС - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

УКИМ одбележува 70 години од основањето

24Инфо - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70 години од основањето

ММС - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70-годишен јубилеј

Либертас - 21.05.2019

Скопје, 21 мај 2019 (/) – Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Опсервер - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Независен - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70-годишен јубилеј

Локално - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Слободен Печат - 21.05.2019

Свечената академија ќе се одржи од 20 часот во зградата на Филхармонија, каде се предвидени обраќања на ректорот на УКИМ Никола Јанкуловски и премиерот Зоран Заев. Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја ...

(Видео) Одбележување на 70-годишнина од постоење на универзитетот „Св. Кирил и Методиј”

Либертас - 21.05.2019

Се одбележа годишнината на постоење најстариот универзитет во Северна Македонија „Св. Кирил и Методиј“ мисионерите на Старословенскиот јазик . Со свежо цвеќе на споменикот на универзитетот, кој ги има ликовите на познатите просветители Кирил и ...

УКИМ со повеќе активности ја одбележа 70-годишнината од основањето

24Инфо - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

УКИМ одбележува 70 години од основањето

Локално - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

МПЦ со свој „штанд“ на УКИМ

Фактор - 21.05.2019

МПЦ постави свој „штанд“ на церемонијата на 70-годишнината од основањето на Универзитетот Свети Кирил и Методиј. Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и ...

(Видео) Одбележување на 70-годишнина од постоење на универзитетот „Св. Кирил и Методиј”

1tv - 21.05.2019

Се одбележа годишнината на постоење најстариот универзитет во Северна Македонија „Св. Кирил и Методиј“ мисионерите на Старословенскиот јазик . Со свежо цвеќе на споменикот на универзитетот, кој ги има ликовите на познатите просветители Кирил и ...

УКИМ одбележува 70-годишен јубилеј

Опсервер - 21.05.2019

Ова е голем ден, не само за нашиот Универзитет туку и за државата затоа што еден од главните столбови и стожери на државата е Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. УКИМ е најстар, најдобар и најголем универзитет во републиката, порача ...

УКИМ ги одбележува 70-годишниот јубилеј и Денот на светите Кирил и Методиј

Академик - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ги одбележува 70-годишнината од своето основање и 24 Мај – Денот на сесловенските просветители свети Кирил и Методиј.

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ одбележува 70 години од основањето

1tv - 21.05.2019

Првиот државен универзитет, „Св. Кирил и Методиј“ е расадник на сите кадри кои седум децении учествуваа во дефинирањето на иднината на државава, од СФРЈ до самостојноста. Во Македонската Филхармонија, каде што УКИМ одбележува 70 години постоење, на ...

Заев : УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

24Инфо - 21.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

УКИМ слави 70 годишнина од основањето

CivilMedia - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.

УКИМ одбележува 70 години од основањето

MakPress - 21.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со повеќе активности ќе ја одбележи 70-годишнината од основањето и 24 Мај, Денот на светите Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзитетот.