TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

21: Четиримесечно бебе најмлад пациент заболен од Ковид 19, Мицкоски и одговорност во иста реченица, ќе има затапен врв ...

Frontline - 09.04.2020

Блок вести од 18 до 21 часот. Д-р Докиќ : Ќе има врв на кривата, но ќе биде затапен , а тоа ќе зависи и од верските празници кои доаѓаат. Кривата линеарно ќе расте, тој врв ќе биде затапен врв, и не очекувам дека ќе го закочи здравствениот систем.

Доктор Докиќ: Целта на социјалната дистанца е да го спречи ширењето од преносителите без симптоми

Фокус - 09.04.2020

Пулмологот Дејан Докиќ во денешното интервју на ТВ 24 го објасни процесот на влегување на корона вирусот во човековиот организам. Нагласи дека најголем проблем се асимптоматските преносители.

Докиќ: Не очекувам пик како во Италија, преземените мерки ќе го обезглават

Нетпрес - 09.04.2020

Пулмологот Дејан Докиќ во денешното гостување на ТВ 24 рече дека не очекува раст на случаите со корона вирус како во Италија или Шпанија, бидејќи преземените мерки на ограничување нема да го дозволат ...

Д-р Докиќ: Не е неопходно целото население задолжително да носи маски

Локално - 09.04.2020

Директорот на Клиниката за пулмологија, доктор Дејан Докиќ во отворената програма на „24 анализа“ вели поради преземените мерки од властите немаме нагол пораст на новозаразени од коронавирусот во државава, што дава оптимизам за справување со кризата.

Докиќ со предупредување: Собирање за верски празници би можело да биде фатално во однос на новозаразени од ...

Локално - 09.04.2020

Доктор Дејан Докиќ во отворената програма на „24 анализа“ изјави дека не очекува пик на случаи како во Шпанија и Италија во однос на заразени и починати одпандемијата од коронавирусот. – Тоа нема да се случи кај нас бидејќи се преземени мерки кои ...

Пулмологот Дејан Докиќ за ТВ „24“: Очекувам кривата на врвот на заболени со корона вирусот да биде затапена

еМагазин - 09.04.2020

Пулмологот Дејан Докиќ во гостувањето на ТВ „24“ рече дека очекува кривата на пикот со корона вирусот да биде затапена, и да не биде остра. „Очекувам таа да биде како рид, а не како остар планински врв,“ пластично објасни Докиќ.

Д-р Докиќ: Не очекувам пик како во Италија, преземените мерки ќе го обезглават

iPortal - 09.04.2020

Пулмологот Дејан Докиќ во денешното гостување на ТВ 24 рече дека не очекува раст на случаите со корона вирус како во Италија или Шпанија, бидејќи преземените мерки на ограничување нема да го дозволат тоа. -Не очекувам пик како во Италија и Шпанија.

Доктор Докиќ: Не очекувам пик како во Италија, преземените мерки ќе го обезглават

Фокус - 09.04.2020

Пулмологот Дејан Докиќ во денешното гостување на ТВ 24 рече дека не очекува раст на случаите со корона вирус како во Италија или Шпанија, бидејќи преземените мерки на ограничување нема да го дозволат тоа. -Не очекувам пик како во Италија и Шпанија.

Д-р Докиќ: Да, ќе има врв, но ќе биде затапен, а тоа ќе зависи и од верските празници кои доаѓаат

Слободен Печат - 09.04.2020

Кривата линеарно ќе расте, тој врв ќе биде затапен врв, и не очекувам дека ќе го закочи здравствениот систем, рече д-р Докиќ. Во денешното гостување на ТВ 24, гостуваше пулмологот Дејан Докиќ, кој рече дека не очекува раст на случаите со коронавирус ...

Доктор Докиќ: Не очекувам пик како во Италија, преземените мерки ќе го обезглават

Либертас - 09.04.2020

Пулмологот Дејан Докиќ во денешното гостување на ТВ 24 рече дека не очекува раст на случаите со корона вирус како во Италија или Шпанија, бидејќи преземените мерки на ограничување нема да го дозволат тоа. -Не очекувам пик како во Италија и Шпанија.

Докиќ со предупредување: Собирањето за верски празници би можело да биде фатално во однос на новозаразени со ...

Бриф - 09.04.2020

Доктор Дејан Докиќ во отворената програма на „24 анализа“ изјави дека не очекува пик на случаи како во Шпанија и Италија во однос на заразени и починати одпандемијата од коронавирусот. – Тоа нема да се случи кај нас бидејќи се преземени мерки кои ...

Докиќ: Фатално ќе биде ако луѓето се собираат за верските празници, ќе се зголеми бројот на новозаразени

+инфо - 09.04.2020

Пулмологот Дејан Докиќ во денешното интервју на ТВ 24 го објасни процесот на влегување на корона вирусот во човековиот организам. Тој нагласи дека најголем проблем се асимптоматските преносители.

Д-р Докиќ: Ќе има врв на кривата, но ќе биде затапен, а тоа ќе зависи и од верските празници кои доаѓаат

Frontline - 09.04.2020

Докиќ рече дека не очекува пик како во Италија и Шпанија. Кривата линеарно ќе расте, тој врв ќе биде затапен врв, и не очекувам дека ќе го закочи здравствениот систем, рече д-р Докиќ. Во денешното гостување на ТВ 24, гостуваше пулмологот Дејан ...

Професорот Докиќ за ТВ 24: Не очекувам пик како во Италија

24 Вести - 09.04.2020

Во денешното гостување во Отвореното студио на 24 анализа, пулмологот Дејан Доќиќ, изјави дека не очекува зголемување на случаите со коронавирус како во Италија или Шпанија, бидејќи преземените мерки на ограничување нема да го дозволат тоа.

Д-р Докиќ: Пикот на коронавирусот ќе зависи од верските празници, ако луѓето се собираат, ќе биде фатално

Република - 09.04.2020

Пулмологот Дејан Докиќ во денешното гостување на ТВ 24 рече дека не очекува раст на случаите со коронавирус како во Италија или во Шпанија, бидејќи преземените мерки на ограничување нема да го дозволат тоа. Не очекувам пик како во Италија и Шпанија.

Д-р Докиќ: Ќе има врв на кривата, но ќе биде затапен, а тоа ќе зависи и од верските празници кои доаѓаат

Скопје24 - 09.04.2020

Кривата линеарно ќе расте, тој врв ќе биде затапен врв, и не очекувам дека ќе го закочи здравствениот систем, рече д-р Докиќ. Во денешното гостување на ТВ 24, гостуваше пулмологот Дејан Докиќ, кој рече дека не очекува раст на случаите со ...