TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гран-при наградите на „Остен“ за животно дело за Пјер Сулаж и Хенри Мур

Сакам да кажам - 21.03.2018

Францускиот уметник Пјер Сулаж е годинашниот добитник на Гран-при наградата за животно остварување, а британскиот автор Хенри Мур на Гран-прито за светско културно наследство на Биеналето на цртеж на галеријата „Остен“.

Сулаж и Мур добитници на наградите на „Остен биеналето на цртеж Скопје 2018“

Алфа - 21.03.2018

Таа информира дека со Сулаж се сретнале минатата недела, на 14 март 2018 година, во неговиот дом во Сет, Франција за да му ја врачат статуетката Гран при. Автор на статутката за наградата Гран при е Петар Хаџи Бошков.

Сулаж и Мур - добитници на наградите на „Остен биенале на цртеж“ ...

Н.Македонија - 21.03.2018

Сулаж и Мур - добитници на наградите на „Остен биенале на цртеж“ Добитници на главните награди на „Остен биенале на цртеж“ за 2018 година се Пјер Сулаж од Франција (Гран при за животно остварување) и Хенри Мур од Велика Британија (награда „Светско ...

Сулаж и Мур добитници на наградите на „Остен биеналето на цртеж Скопје 2018“

А1 On - 21.03.2018

За „Остен биенале на цртеж Скопје 2018“ има се повеќе интерес во светот на уметноста. Добитници на двете главните награди се Пјер Сулаж од Франција-Гран при за животно остварување и Хенри Мур од Обединето кралство, кој посмртно добива награда ...

Сулаж и Мур добитници на наградите на „Остен биеналето на цртеж Скопје 2018“

Орбис - 21.03.2018

За „Остен биенале на цртеж Скопје 2018“ има се повеќе интерес во светот на уметноста. Добитници на двете главните награди се Пјер Сулаж од Франција-Гран при за животно остварување и Хенри Мур од Обединето кралство, кој посмртно добива награда ...

Сулаж и Мур добитници на наградите на „Остен биеналето на цртеж Скопје 2018“

+инфо - 21.03.2018

За „Остен биенале на цртеж Скопје 2018“ има се повеќе интерес во светот на уметноста. Добитници на двете главните награди се Пјер Сулаж од Франција-Гран при за животно остварување и Хенри Мур од Обединето кралство, кој посмртно добива награда ...

Сулаж и Мур наградeни на „Остен биеналето на цртеж “

Р.С.Европа - 21.03.2018

Добитници за двете главни награди за „Остен биенале на цртеж Скопје 2018“ се Пјер Сулаж од Франција, кој доби Гран при за животно остварување и Хенри Мур од Обединето кралство, кој посмртно добива награда Светско културно наследство.