TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Џиновски панди конечно имаат секс по 10 години бидејќи зоолошката нема посетители

Кајгана - 08.04.2020

Пандемијата со COVID-19 е еден од најголемите предизвици со кои се соочило човештвото, но за дивиот свет се покажува дека е поволна. Џиновските панди во зоолошката градина во Хонгконг конечно имаат време и простор да бидат сами, со оглед на тоа дека ...

По 10 години: Пандите се пареа откако ја затворија зоолошката градина!

Локално - 08.04.2020

Во зоолошката градина Океан Парк во Хонг Конг, вработените 10 години чекаа и се обидуваа да ги поттикнат пандите да се парат. Припадниците на овој загрозен вид не беа премногу заинтересирани и покрај нивните напори, но ситуацијата одеднаш се ...

Другата страна на пандемијата: По 9 години се спарија панди во ЗОО паркот во Хонг Конг

Вечер - 07.04.2020

Пандите Ле Ле и Јинг Јинг, двојка кои долги години живеат во Зоолошката градина Ocean Park Zoo во Хонг Конг, за првпат по 9 години успеале да се спарат. Зоолошката градина во која живеат двете панди е затворена поради коронавирусот, така да сега ...

Панди се пареле првпат по 10 години откако во зоолошката градина завладеал мир поради пандемијата

Точка - 07.04.2020

Пандите Ле Ле и Јинг Јинг од зоолошката градина „Ocean Park Zoo“ во Хонгконг, првпат успешно се пареле, после повеќе од 10 години. Зоолошката градина во која живеат двете панди е затворена од јануари поради пандемијата на коронавирусот, а изгледа ...