TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Млади од цела Југославија пред 40 години ги граделе објектите за Зимската олимпијада

Факултети - 08.02.2023

Зимските олимписки игри во Сараево, Босна и Херцеговина, почнале на 8 февруари во далечната 1984 година. Подготовката за настанот почнала многу порано, а во неа учествувале млади луѓе од цела поранешна Југославија.

Како изгледаше отворањето на ЗОИ во Сараево во 1984?

Кајгана - 08.02.2023

На денешен ден, пред 39 години, во Сараево беа отворени Зимските олимписки игри, најголемиот спортски настан во историјата на градот. Сараево ја доби организацијата на 14. Зимски олимписки игри на 8 мај 1978 година, на седницата на Меѓународниот ...