TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мрачната страна на генијалецот: Ајнштајн во својот дневник пишувал шокантни работи...

Точка - 14.06.2018

Приватните дневници на Алберт Ајнштајн кои што ги пишувал за време на неговата турнеја низ Азија во 20-тите години од минатиот век, привлекоа огромно внимание и според многумина, ја открија „мрачната“ страна на научникот.

Ајнштајн имал расистички предрасуди кон Кинезите

Репортер - 14.06.2018

Приватните дневници на Алберт Ајнштајн од турнејата која ја имал низ Азија во 20-те години од минатиот век, предизвикале огромно внимание, откривајќи ја мрачната страна на славниот научник.

Патните дневници на Ајнштајн откриваат шокантен расизам

Оff.net - 13.06.2018

Приватните дневници на славниот физичар, и (барем до сега) докажаниот хуманист, од негови патувања низ Азија, откриваат дека не ги сакал баш жителите на овој континент, особено не ...