TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во семејно возило до четворица патници

Тера - 09.04.2020

Едно од ограничувањата во тек на полицискиот час и прогласената вонредна состојба е тоа што повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил ако возилото е наменето за компании и трговски друштва кои извршуваат ...

Во приватно возило до четворица патници од исто семејство, во службено до три лица

Нова ТВ - 09.04.2020

Да нема повеќе од тројца патници во возило за комерцијални цели, вклучително и возачот, е една од дополнителните поригорозни мерки што Владата го донесе во борбата за спречување на ширењето на коронавирусот.

Градежните компании и понатаму ќе работат, но се препорачува лимитирање на работниците

Фокус - 09.04.2020

Градежните фирми можат да работат непречено, со препорака самите да го организираат производниот процес почитувајќи ги сите препораки на Владата, односно Министерството за здравство, како што е лимитирањето на бројот на работниците, да се одржува ...

Во автомобил најмногу тројца и сите со ракавици и маски

+инфо - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Петровска: Во ист автомобил не смее да се возат повеќе од тројца патници

Фактор - 08.04.2020

Дополнителниот заменик на министерот за внатрешни работи, Славјанка Петровска, изјави дека повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил. Петровска додаде дека патниците во автомобилот треба да имаат заштитна ...

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

А1 On - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Press24 - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за ...

Петровска: Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот

МКД - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Локално - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

24Инфо - 08.04.2020

– Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

ТВ21 - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Повеќе од три лица не смеат да се возат во автомобил, вклучително и возачот

Слободен Печат - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Канал5 - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

CivilMedia - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца со заштитна опрема

Независен - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Вечер - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Забрана за повеќе од тројца патници во еден автомобил, кои заеднички одат на работа, сите мораат да носат маска и ...

Фокус - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот, додека одат кон работа, не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик-министер за ...

Петровска: Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

iPortal - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Полициски час: Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

еМагазин - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен-заменик на министерот за внатрешни работи.

Ново ограничување: Во автомобил не смеат да се возат повеќе од тројца, вклучително и возачот

Курир - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Либертас - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Дозволено е по тројца патници во автомобил за време на вонредната состојба

Република - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик-министер за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца

360 степени - 08.04.2020

Повеќе од три лица, вклучително со возачот, не смеат да се возат во ист автомобил. Тоа, како што соопшто дополнителната заменик-министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава.

Не смее повеќе од тројца патници во еден автомобил

ММС - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи, кое е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава На ...

Во автомобил најмногу тројца и сите со маски и ракавици, за време на полициски час

Frontline - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Нова мерка поради Коронавирусот: Во авотмобил строго по три лица со заштитни маски

Порта - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од огрaничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Скопје инфо - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Сител - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

ЛОГИКА?: Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

Денешен - 08.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил да се возат најмногу тројца, вклучително и возачот и сите со заштитна опрема

4NEWS - 09.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка петривска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Во автомобил може да се возат тројца, појасни Петровска, за автобусите тоа не важи

MakPress - 09.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

Славјанка Петровска: Може четворица патници во автомобил

Фактор - 09.04.2020

Славјанка Петровска, заменик-министерката за внатрешни работи, денеска појасни дека во автомобил што не се користи за комерцијални цели може да се возат четворица возрасни, додека правилото најмногу до тројца важи за возило кое се користи за ...

Контрадикторноста на СДСМ ги збунува граѓаните: Славјанка Петровска си измислила мерка за најмногу тројца патници во ...

Курир - 09.04.2020

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од ограничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти вчера Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.