Вицепремиерката за економски прашања, Мила Царовска, денес апелираше до угостителите и до граѓаните да го почитуваат протоколот со кој се дозволува примање гости во кафулињата и рестораните во услови на коронавирусот.
Првиот ден по отворањето на угостителските објекти пазарните инспекторите забележале серија прекршувања на правилата за работа во локалите. Мерките за превенција од вирусот освен угостителите, го прекршиле и голем број на гости.
Одредени угостители со понижување се однесувале кон инспекторите од Пазарниот инспекторат велејќи им: Едуцирајте нè и напуштете го локалот“, посочи директорот Стојко Пауновски, според кого, сопственици на кафетерии и кафеани се однесувале како да ...
Свеста на граѓаните и на угостителите е на крајно ниско ниво, вели директорот на Пазарниот инспекторат Жива музика, играње на маси и прегрнување- ова го затекнале инпспекторите на терен во текот на вчерашниот ден по отворањето на угостителските ...
Кафеанџиите во првиот ден откако пак почнаа со работа воопшто не ги почитувале протоколите за работа пропишани од Владата, кажа директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски.
Жива музика, играње на маса, гушкање. Ова, меѓу другото, го затекнале пазарните инспектори синоќа, додека вршеле контроли во угостителските објекти кои од вчера почнаа со работа. Инспекторите, како што соопшти директорот на Државниот пазарен ...
Крајно разочарувачки е она што го видовме. Свеста на граѓаните и на угостителите е на крајно ниско ниво. Затекнавме жива музика, качени гости на маси, прегрнати. Кога инспекторите ќе влезеа во локалите, газдите им викаа едуцирајте нѐ и напуштете го ...
Од денеска казни за угостителите кои не ги почитуваат протоколите за работа, а кои се однесуваат на заштита на здравјето на граѓаните. Ова го најави Првиот човек на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски, кој рече дека она што било ...
А1он објави фотографија од вчерашната атмосфера – на првиот ден од отворањето на угостителите ” ...
Според директорот на Пазарниот инспекторат неприменливо е легитимирањето, една маса за едно семејство и отвореноста на терасите од три страни Делови од протоколите за работа на угостителските објекти ќе мора да бидат изменети поради тоа што не можат ...
Музика во живо, гости качени на столици, музичари без маски, аплаузи е само дел од атмосферата која вчера можеше да се забележи во некои скопски кафеани. Од фотографиите поставени на социјалните мрежи, може да се види дека присутните не ги ...
Протоколите кои не се применливи, односно кои на угостителите ќе им биде тешко да ги применат и над кои Државниот пазарен инспекторат нема да може да извршува надзор, можно е да бидат променети, најави денеска во „Утрински брифинг“ директорот на ДПИ ...
Угостителските објекти од вчера се отворени за гости, но мора да почитуваат одредени протоколи за работа. Во спротивно, ќе бидат санкционирани од страна на Државниот пазарен инспекторат. За начинот на контролирање на работата на угостителите, денес ...
Ќе бараат или не келерите документ за идентификација за да дозволат седење на четири лица на иста маса? Според новите протоколи за работа на угостителските објекти, во кои се дозволува послужување на четири лица на една маса со четири столици ...
Угостителските објекти веќе немаат превртени маси и столици, ниту клуч на врата. Од денес повторно се отворени за гости. Скопје започна да ја живее таканаречената „нова реалност“, со некои нови навики.
Ниту првиот ден на отворањето на кафулињата не помина без непочитување на протоколот, бидејќи на масите можеше да се забележат по три лица, и покрај препораките да бидат само по две. На една маса можат да седат четири лица само доколку се членови на ...
По речиси два месеци од затворањето поради пандемијата со коронавирусот, кафулињата и рестораните денеска повторно ги отворија вратите за посетителите. Според протоколите на Владата на една маса може да седат две лица, а четири лица може да се ...
Келнерите, менаџерите и сопствениците на кафулињата и рестораните ќе ги легитимираат гостите за да знаат дали се од исто семејство, за да може да седат по четворица на маса. Оваа го кажа директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски, ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Во моментов се одржува прес-конференција на претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашковска, заедно со Стојко Пауновски, директор на Државен пазарен инспекторат, Иринка Сотирова Бухова - директорка на Државен санитарен и ...
Во наредните десет дена, инспекциски тимови ќе вршат едукативни и информативни посети за да ги запознаат угостителите за протоколите во детали. Целта е на секој угостител да му се укаже и образложи протоколот за функционирање на угостителските ...
Директорот на Државен пазарен инспекторат Стојко Пауновски, на денешната прес-конференција на Инспекцискиот совет одговори на новинарско прашање во врска со начинот на кој ќе се спроведуваат протоколите во угостителските објекти.
Во моментов се одржува прес-конференција на претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашковска, заедно со Стојко Пауновски, директор на Државен пазарен инспекторат, Иринка Сотирова Бухова - директорка на Државен санитарен и ...
Делот во протоколите за работа на угостителските објекти, кој предвидува дека максимумот од 4 лица на една маса е дозволен, само ако гостите се членови на исто семејство, предизвика нејаснотии и реакции меѓу граѓаните и самите угостители.
Скопје, 28 мај 2020 () – Протоколите за работа на кафулињата и рестораните се донесени за да ги спроведуваат угостителите. Тие се одговорни да бараат лични карти на гостите и да ги спроведуваат мерките, и токму тие како правни лица ќе бидат предмет ...
Инспекцискиот Совет формира тимови на инспектори кои во наредниот период од десетина дена координирано ќе вршат надзор врз спроведувањето на контролите во угостителските објекти, соопшти денеска претседателката на Инспекцискиот Совет – Магдалена ...
Прес-конференција на Магдалена Филиповска Грашкоска, претседателка на Инспекциски ...
Претседателката на Инспекцискиот Совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција, информираше за деталите за воведените протоколи за отворање и работа на кафетериите и угостителските објекти, кои произлегуваат од ...
Претседателката на Инспекцискиот Совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција, информираше за деталите за воведените протоколи за отворање и работа на кафетериите и угостителските објекти, кои произлегуваат од ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
На денешанта прес-конференција претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска истакна дека во наредните 10 денови ќе се вршат информативни посети на угостителите. -Планирано е тимови да вршат информативни посети и да ги ...
Инспекторите нема да ги легитимираат гостите во кафеаните и да им бараат лични карти за да проверат дали се од исто семејство, соопшти денес на прес конференција директорот на Државен пазарен инспекторат Стојко Пауновски, во одговор на новинарско ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави денеска директорот на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски.
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски на денешната шрес-конференција информираше дека угостителите ќе бидат одговорни да бараат и лични карти од гостите, за да видат дали се од исто семејство, а со тоа, да ги сместат на маса со ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Скопје, 28 мај 2020 () – Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги ...
Протоколите за работа на кафулињата и рестораните се донесени за да ги спроведуваат угостителите. Тие се одговорни да бараат лични карти на гостите и да ги спроведуваат мерките, и токму тие како правни лица ќе бидат предмет на контрола, истакна ...
Протоколите за работа на кафулињата и рестораните се донесени за да ги спроведуваат угостителите. Тие се одговорни да бараат лични карти на гостите и да ги спроведуваат мерките, и токму тие како правни лица ќе бидат предмет на контрола, истакна ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Последна прес-конференција на претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашковска, заедно со Стојко Пауновски, директор на Државен пазарен инспекторат, Иринка Сотирова Бухова – директорка на Државен санитарен и здравствен ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...