TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Разговор со Марија Апчевска-Петровска режисерка на „Северен Пол“: Важно е да се покаже дека и женскиот род исто така ги ...

Нова ТВ - 23.09.2021

Студена атмосфера во која контрасно се случуваат страсни и интензивни превирања на женскиот и машкиот идентитет во раната фаза на адолесценција, снимен со голема посветеност и авторство е накусо оценката за краткометражниот филм „Северен Пол“ на ...

Вечерва скопска премиера на Краткиот филм „Северен пол“ на Апчевска

Сакам да кажам - 23.09.2021

Краткиот филм „Северен пол“ на режисерката Марија Апчевска-Петровска вечерва во Паркот на Младинскиот културен центар (МКЦ) ќе ја има скопската премиера, во 20 часот. Ова беше првиот македонски филм што влезе во официјална конуренција за Златна ...

Скопска премиера на „Северен пол“ на Марија Апчевска во паркот на МКЦ

Република - 23.09.2021

По светската премиера во Официјалната селекција во Кан на најпрестижниот светски филмски фестивал, регионалната премиера во Сараево, италијанската премиера на фестивалот Конкорто во Пјаченца и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки” во ...

Вечерва проекција на „Северен пол“ во МКЦ

МКД - 23.09.2021

По светската премиера во oфицијалната селекција во Кан на најпрестижниот светски филмски фестивал, регионалната премиера во Сараево, италијанската премиера на фестивалот Конкорто во Пјаченца и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки” во ...

Краткиот филм „Северен пол“ на Марија Апчевска-Петровска вечерва во МКЦ Парк

Радио МОФ - 23.09.2021

По светската премиера во Кан на најпрестижниот светски филмски фестивал, регионалната премиера во Сараево, италијанската премиера на фестивалот „Конкорто“ во Пјаченца и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки” во Битола, вечерва во МКЦ ...

Премиера на краткометражниот филм „Северен пол”

Локално - 23.09.2021

По светската премиера во Официјалната селекција во Кан на најпрестижниот светски филмски фестивал, регионалната премиера во Сараево, италијанската премиера на фестивалот Конкорто во Пјаченца и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки” во ...

Премиера на краткометражниот филм „Северен пол“

MTM - 23.09.2021

По светската премиера во Официјалната селекција во Кан на најпрестижниот светски филмски фестивал, регионалната премиера во Сараево, италијанската премиера на фестивалот „Конкорто“ во Пјаченца и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки” во ...

Премиера на краткометражниот филм - СЕВЕРЕН ПОЛ

MakPress - 23.09.2021

По светската премиера во Официјалната селекција во Кан на најпрестижниот светски филмски фестивал, регионалната премиера во Сараево, италијанската премиера на фестивалот Конкорто во Пјаченца и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки” во ...

Скопска премиера на „Северен пол“ на Марија Апчевска – Петровска во МКЦ – парк

Вистина.мк - 23.09.2021

По светската премиера во Официјалната селекција во Кан на најпрестижниот светски филмски фестивал, регионалната премиера во Сараево, италијанската премиера на фестивалот Конкорто во Пјаченца и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки” во ...