TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворен нов булевар во Скопје - Босна и Херцеговина е завршен од почеток до крај

Црнобело - 19.05.2021

Скопје, 19.05.2021 година - Денеска официјално се пушти во употреба новозавршената делница на булеварот Босна и Херцеговина во северниот дел на Скопје. На прес-конференцијата по повод отворањето на булеварот се обрати градоначалникот Петре Шилегов.

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина“

Вечер Прес - 19.05.2021

По четири децении, жителите на четирите скопски општини Бутел, Чаир, Карпош и Шуто Оризари ќе имаат побрз излез на скопската обиколница, со завршување на последните 500 метри од втората фаза на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, кој од ...

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина" во Бутел

Канал5 - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина", кој што сега се спојува со булеварот „Словенија". Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при ...

Трансформацијата на еден булевар: „Босна и Херцеговина“ од тесно грло во писта

Скопско Ехо - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина“, кој што сега се спојува со булеварот „Словенија“. Она што е видливо е асфалтиран булевар широк 40 метри е со шест ...

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина“ во Бутел

Скопје инфо - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина“, кој што сега се спојува со булеварот „Словенија“. Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при ...

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина“ во Бутел

Телма - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина“, кој што сега се спојува со булеварот „Словенија“. Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при ...

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина“ во Бутел

Frontline - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина“, кој што сега се спојува со булеварот „Словенија“. Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при ...

ОТВОРЕН НОВ БУЛЕВАР ВО СКОПЈЕ: БиХ е завршен од почеток до крај

Локално - 19.05.2021

Денеска официјално се пушти во употреба новозавршената делница на булеварот Босна и Херцеговина во северниот дел на Скопје. – Денеска ги пуштаме во употреба последните 500 метри од новопроекрираниот булевар Босна и Херцеговина кој се спојува со ...

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина“ во Бутел

ТВ21 - 19.05.2021

Денеска официјално се пушти во употреба новозавршената делница на булеварот Босна и Херцеговина во северниот дел на Скопје. На прес-конференцијата по повод отворањето на булеварот се обрати градоначалникот Петре Шилегов.

Булеварот „Босна и Херцеговина“ е пуштен во употреба

+инфо - 19.05.2021

Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при пуштањето на употреба на овој булевар, тој чини 100 милиони денари и е во целост изведен во рамките на буџетските средства на Градот.

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина“ во Бутел

Република - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина“, кој што сега се спојува со булеварот „Словенија“. Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при ...

Булеварот Босна и Херцеговина е комплетиран до крај и отворен за сообраќај

24Инфо - 19.05.2021

Денеска официјално се пушти во употреба новозавршената делница на булеварот Босна и Херцеговина во северниот дел на Скопје. На прес-конференцијата по повод отворањето на булеварот се обрати градоначалникот Петре Шилегов.

Целосно завршен и пуштен во употреба булеварот Босна и Херцеговина

MTM - 19.05.2021

Денеска официјално се пушти во употреба новозавршената делница на булеварот Босна и Херцеговина во северниот дел на Скопје. На прес-конференцијата по повод отворањето на булеварот се обрати градоначалникот Петре Шилегов.

Целосно завршен и пуштен во употреба булеварот Босна и Херцеговина

Точка - 19.05.2021

Денеска официјално се пушти во употреба новозавршената делница на булеварот Босна и Херцеговина во северниот дел на Скопје. На прес-конференцијата по повод отворањето на булеварот се обрати градоначалникот, Петре Шилегов.

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина” во Бутел

Слободен Печат - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина”, којшто сега се спојува со булеварот „Словенија”. Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при ...

Завршен е булеварот Босна и Херцеговина во скопски Бутел кој се поврзува со словенечка

Сакам да кажам - 19.05.2021

Град Скопје заврши со изградба на булеварот Босна и Херцеговина во населбата Бутел. Денеска беше пуштена во употреба целата делница, откако завршија градежните работи на потегот од булевар Христијан Тодоровски-Карпош до улица Кемал Сејфула.

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина“ во Бутел

MakPress - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина“, кој што сега се спојува со булеварот „Словенија“. Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при ...

Пуштен во употреба булеварот „Босна и Херцеговина“ во Бутел

Независен - 19.05.2021

Денеска официјално беа пуштени во употреба последните 500 метри од новопроектираниот и новоизведениот булевар „Босна и Херцеговина“, кој што сега се спојува со булеварот „Словенија“. Како што информираше градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов при ...

Велосипедистите мораат да возат слалом, а пешаците да внимаваат да не се сопнат од ѓубрето

Вечер Прес - 18.05.2021

Жителите на општина Бутел реагираат дека иако се скоро реконструирани, велосипедските и пешачките патеки на булеварот „Христијан Тодоровски Карпош“ се полни со смет кој го исфрлаат несовесни граѓани.