TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Благодарение на генијален потег: Тројца рибари, заглавени на пуст остров, спасени по 7-дневна потрага

Вечер Прес - 13.04.2024

Тројца рибари се спасени од пуст остров по еднонеделна потрага, откако крајбрежната стража на американската морнарица ги забележала кога на плажата виделе порака „Помош“ направена од листови од палма.

Тројца мажи седум дена биле заглавени на пуст остров, преживеале само со кокос, а ги нашле откако со листови од палма ...

Слободен Печат - 12.04.2024

Тројца морнари биле спасени од мал остров во Тихиот Океан, каде што биле блокирани повеќе од една недела, откако напишале „ПОМОШ“ со големи букви на бела, песочна плажа користејќи лисја од палми.

Барање за помош испишано на песок на плажа покрена спасувачка мисија и неочекувано семејно обединување

Слободен Печат - 11.04.2024

Операција на американската морнарица и крајбрежна стража спаси тројца морнари кои беа заглавени на едно мало островче во Тихиот Океан повеќе од една недела, откако тие испишаа „ПОМОШ“ на белата песочна плажа.

Морнари се насукале на пуст остров, јаделе само кокос- ги пронашле по порака на плажата

Канал5 - 11.04.2024

Операција на американската морнарица и крајбрежна стража во вторникот спаси тројца морнари заглавени на мал остров во Тихиот Океан. Поминала повеќе од една недела откако триото напишале „HELP“ (помош) користејќи листови од палми поставени на плажа ...

Тројца рибари по седум дена спасени од пуст остров благодарение на „генијален потег“

4NEWS - 13.04.2024

Тројца рибари се спасени од пуст остров по еднонеделна потрага, откако крајбрежната стража на американската морнарица ги забележала кога на плажата виделе порака „Помош“ направена од листови од палма.

Рибари спасени од пуст остров по седум дена, благодарение на „генијална идеја“

Кумановски м. - 13.04.2024

Тројца рибари се спасени од пуст остров по еднонеделна потрага, откако крајбрежната стража на американската морнарица ги забележала кога виделе порака „Помош“ на плажата, формирана од лисја од палми.