TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Штом сончогледите ќе заспијат, фестивалската магија почнува

Н.Македонија - 05.08.2021

Играни краткометражни филмови, документарни краткометражни филмови и анимирани краткометражни филмови ќе бидат дел од „Галичник филм-фестивал“, кој ќе се одржува од денеска до 8 август. – Штом сончогледите ќе заспијат, фестивалската магија ...

На Галичник филм фестивал ќе се прикажат 26 кратки филмови на надморска височина од 1.500 метри

Сакам да кажам - 05.08.2021

На надморска височина од 1.500 метри, од денеска до 8 август ќе се одржува второто издание на Галичник филм фестивал. Филмовите ќе се прикажуваат под отворено небо во амфитеатарот Упија. Во програмата на фестивалот посветен на краткометражниот филм ...

Галичник Филм Фестивал на 1.500 метри надморска височина

Независен - 05.08.2021

Од денес до недела , со поддршка од Агенцијата за филм и Делегацијата на Европската Унија Скопје, ќе се одржи второто издание на Галичник Филм Фестивал. Амфитеатарот Упија во Галичник на 1.500 метри надморска височина ќе биде домаќин на филмските ...

Почнува Галичник Филм фестивал

Окно - 05.08.2021

Од денес до недела (5 до 7 август), со поддршка од Агенцијата за филм и Делегацијата на Европската унија во Скопје, ќе се одржи второто издание на Галичник Филм фестивал. Амфитеатарот Упија во Галичник на 1.500 метри надморска височина ќе биде ...

Почнува Галичник филм фестивал – свој на своето!

Кајгана - 05.08.2021

Викендов, од 5 до 8 август 2021 година, со поддршка од Агенцијата за филм и Делегацијата на Европската Унија Скопје, ќе се одржи второто издание на Галичник филм фестивал. Амфитеатарот Упија во Галичник на 1.500 метри надморска височина ќе биде ...

Утре почнува Галичник Филм Фестивал

Gostivarpress.mk - 04.08.2021

Второто издание на Галичник Филм Фестивал почнува утре (5 август) и ќе трае до 8 август. Во рамки на фестивалот ќе бидат прикажани 26 краткометражни филмови во три категории: игран, документарен и анимиран.

Второто издание на Галичник филм фестивал ќе се одржи од 5 до 8 август

Република - 04.08.2021

Викендов, од 5 до 8 август 2021 година, со поддршка од Агенцијата за филм и Делегацијата на Европската Унија Скопје, ќе се одржи второто издание на Галичник Филм Фестивал. Амфитеатарот Упија во Галичник на 1.500 метри надморска височина ќе биде ...

Второто издание на Галичник филм фестивал ќе се одржи од 5 до 8 август

Вистина.мк - 04.08.2021

Викендов, од 5 до 8 август 2021 година, со поддршка од Агенцијата за филм и Делегацијата на Европската Унија Скопје, ќе се одржи второто издание на Галичник Филм Фестивал. Амфитеатарот Упија во Галичник на 1.500 метри надморска височина ќе биде ...