TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неколку знаци дека ќе живеете подолго

Порта - 09.08.2020

Можеби дури и не знаете во која мерка вашето здравствено досие или малите секојдневни работи влијаат колку долго ќе живеете. Научниците утврдија дека со усвојување на одредени навики, можеме значително да ја зголемиме нашата долговечност.

Сакајќи да ги заштитиме, ги туркаме децата во проблеми

Деца - 09.08.2020

Се сеќавам дека како девојче омилени ми беа газираните пијалаци… и на мојата најдобра пријателка, и на нејзиниот брат, и на мојата сестра, и на целата екипа. И се сеќавам на борбата на родителите да нè заштитат од „тој отров“.

Доколку сте обожаватели на газирани пијалоци,погледнете што се случува кога истите ќе ги исфрлите од употреба

Скопје24 - 08.08.2020

Газираните пијалаци се многу популарни во сите делови од светот, а нивната потрошувачка расте. Поголемиот дел од луѓето помош за разладување во овие жешки денови ќе побараат во газираните пијалаци, иако сите знаат дека тоа не е баш најздравата ...