TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од утре полицијата казнува ако го немате ова во возилото

24auto - 14.11.2019

Од утре, 15-ти ноември на сила стапува законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Оваа обврска ќе трае до 15 март 2020 година.

Зимски пневматици на 24 рати во партнерската мрежа на ИутеКредит

Фактор - 14.11.2019

Снегот и голомразицата често ги отежнуваат зимските патувања и можат да создадат непријатности при возењето. Со навремена припрема на автомобилот и почитување на законската обрска за зимска опрема се олеснува возењето во зимски услови.

Потсетување за возачите » Зимската опрема од утре задолжителна

Авто Магазин - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, секое возило во Македонија без разлика на временските прилики мора да има зимска опрема. Според законските прописи тоа подразбира автомобилите да бидат опремени со зимски пневматици на сите тркала со минимална длабочината на ...

Полицајците на готовс: Од утре полицијата ќе демне и дебело ќе казнува за овој прекршок

Centar - 14.11.2019

Од 15 ноември важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во ...

Возачи подгответе ги возилата за оваа законска обврска од утре

Фактор - 14.11.2019

започнува обврската за носење на зимска опрема Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за безбедно движење во зимски услови. Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема ...

Од денес почнува обврската за задолжителна зимска опрема, еве што треба да имате

Курир - 14.11.2019

Согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата моторните возила и мобилните машини кога учествуваат во сообраќај на пат, во периодот од 15 ноември до 15 март задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема, ...

Тестот докажа големи разлики меѓу евтините и скапите зимски гуми (ВИДЕО)

Канал5 - 13.11.2019

И покрај климатските промени , температурите паднаа доволно за да се размислува за вградување зимски гуми , а на тоа предупредува и законот. Секако, набавката на зимски гуми е уште еден значаен трошок за домашниот буџет, особено по се поголемиот ...

Казни до 5.000 евра за немање зимски гуми!

24auto - 13.11.2019

Зимата е период кога многумина решаваат да заминат на скијање надвор од државата. Некои во соседството, а некои и малку подалеку со цел да имаат и поквалитетни патеки. Но, патувањето станува се порелано, и почесто.

Дилема: Дали да купите евтини или скапи зимски гуми? (ВИДЕО)

24auto - 13.11.2019

Евтини и буџетни или скапи и премиум гуми – ова е вечната дилема која си ја поставуваме при купувањето на гуми. Многумина од нас ја одбираат првата опција, што поради ограничениот буџет што поради она “сите гуми се исти”.

Казни до 5.000 евра ако возите без зимски гуми: Какви се законите во Македонија, соседството и Европа?

Курир - 13.11.2019

Зимата е период кога многумина решаваат да заминат на скијање надвор од државата. Некои во соседството, а некои и малку подалеку со цел да имаат и поквалитетни патеки. Но, патувањето станува се порелано, и почесто.

Што треба да знаете пред да купите нови зимски гуми: Сите гуми не се исти (видео)

Скопје24 - 13.11.2019

Евтини и буџетни или скапи и премиум гуми – ова е вечната дилема која си ја поставуваме при купувањето на гуми. Многумина од нас ја одбираат првата опција, што поради ограничениот буџет што поради она “сите гуми се исти”.

Од денес задолжителна зимска опрема во возилата

Фокус - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

Скопје инфо - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од утре почнува обврската за носење на зимска опрема во автомобилите

еМагазин - 14.11.2019

Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетува Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

Press24 - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од утре задолжително поседување на зимска опрема во возилата

24Инфо - 14.11.2019

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека во периодот од 15 ноември до 15 март треба задолжително да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, велосипедот ...

Од утре задолжително поседување на зимска опрема во возилата

Тера - 14.11.2019

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека во периодот од 15 ноември до 15 март треба задолжително да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, велосипедот ...

Од утре почнува обврската за носење зимска опрема

Макфакс - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март в година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата потсетува дека под зимска опрема за моторни возила со ...

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

Канал5 - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

А1 On - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од утре започнува обврската за носење зимска опрема

Сител - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетува Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) и апелира возачите да ги ...

Од утре започнува обврската за носење зимска опрема

Бриф - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетува Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) и апелира возачите да ги ...

Почнува да важи законската обврска за носење зимска опрема

Слободен Печат - 14.11.2019

Обезбедете си соодветна зимска опрема со цел безбедно и непречено патување при зимски услови. Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година.

Од утре започнува обврската за носење зимска опрема

Телма - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетува Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) и апелира возачите да ги ...

Од утре задолжителна зимска опрема во возилата

МКД - 14.11.2019

Министерството за внатрешни работи информира дека од утре, 15 ноември до 15 март треба задолжително да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, велосипедот и запрежното возило ...

Од утре задолжително носење зимска опрема

Нетпрес - 14.11.2019

Од утре започнува законската обврска за задолжително поседување на зимската опрема во возилата. Оваа обврска ќе трае до 15.03.2020 година. Согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата моторните возила и мобилните ...

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

Денар - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од утре почнува обврската за носење на зимска опрема

Точка - 14.11.2019

Од утре, 15-ти ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата потсетува дека под зимска опрема за моторни ...

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

ММС - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од утре почнува обврската за носење на зимска опрема

Centar - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата потсетува дека под зимска опрема за моторни ...

Подгответе се: Од утре полицијата ќе стопира и казнува за овој прекршок

Скопје24 - 14.11.2019

Од 15 ноември важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во ...

Подгответе ги возилата за безбедно движење во зимски услови – од 15 ноември започнува обврската за носење на зимска ...

Smartportal - 14.11.2019

Користењето на соодветна зимска опрема во голема мера придонесува за безбедно одвивање на сообраќајот при зимски услови на патиштата Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за безбедно движење во зимски ...

Од утре задолжително носење зимска опрема во возилата

МКД - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетува Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) и апелира возачите да ги ...

РСБСП: Од денеска зимската опрема е задолжителна

Денешен - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од 15 ноември започнува обврската за носење на зимска опрема

Либертас - 14.11.2019

Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за безбедно движење во зимски услови. Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март ...

Полицијата од петок казнува за овој прекршок - Што се треба да имате во возилата

Press24 - 14.11.2019

Од 15 ноември до 15 март треба задолжително да поседувате пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, велосипедот и запрежното возило за безбедно учество во сообраќајот на патиштата, како и ...

Иако нема снег, зимската опрема задолжителна од утре

+инфо - 14.11.2019

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во периодот од 15 ноември до 15 март, граѓаните треба задолжително да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, велосипедот и ...

Од утре задолжителна зимска опрема

OhridNews - 14.11.2019

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека во периодот од 15 ноември до 15 март треба задолжително да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, велосипедот ...

Од утре почнува обврската за носење на зимска опрема

MTM - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата потсетува дека под зимска опрема за моторни ...

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

Опсервер - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од утре започнува обврската за носење зимска опрема

ТВ21 - 14.11.2019

Од утре, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетува Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) и апелира возачите да ги ...

Од денес почнува да важи обврската за поседување задолжителна зимска опрема во возилата

MakPress - 14.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ВОЗАЧИТЕ: Од утре МВР ќе казнува -внимавајте!

Магазин - 14.11.2019

МВР ги информира граѓаните дека во периодот од 15 ноември до 15 март треба задолжително да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, велосипедот и запрежното возило за безбедно ...

Од утре започнува обврската за задолжителна зимска опрема

Пулс24 - 14.11.2019

Од 15.11 2019 година ќе започне законската обврска за задолжително поседување на зимската опрема во возилата. Оваа обврска ќе трае до 15.03.2020 година. Согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата моторните возила ...

Од 15. ноември започнува обврската за носење на зимска опрема

Додај Гас - 14.11.2019

Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за безбедно движење во зимски услови Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сe до 15 март ...

Подгответе ги возилата за безбедно движење во зимски услови

USB - 15.11.2019

Од денеска, 15 ноември започнува обврската за носење на зимска опрема. Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за безбедно движење во зимски услови.

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

Локално - 15.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

+инфо - 15.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелираат возачите да ги почитуваат законските ...

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

24 Вести - 15.11.2019

Од денеска почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае до 15 март наредната година. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата апелираат возачите да ги почитуваат законските прописи и ...