TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новиот Nokia C1 пуштен во продажба за 50 евра

Телефони.мк - 11.12.2019

HMD Global останува посветен на основниот пазарен сегмент лансирајќи нов супер евтин смартфон Nokia C1 кој ќе биде дел од Android Go софтверската програма што ветува долгорочна корисничка поддршка.

Официјално заврши поддршката за Windows 10 Mobile

Smartportal - 11.12.2019

Уредите веќе нема да добиваат безбедносни надградби, а со тек на време ќе престанат со функција и сервисите поврзани со системот Како што беше најавено уште од почетокот на годината, Windows 10 Mobile официјално веќе нема да биде поддржуван од 10 ...

Крај на поддршката за Windows 10 Mobile

Локално - 11.12.2019

Денес, уредите со неуспешниот оперативен систем на Microsoft – Windows 10 Mobile, ќе ги добијат своите последни безбедносни ажурирања. Иако ова не е многу важно само по себе, бидејќи таквите телефони не се прават долго време, ова го означува крајот ...

Microsoft става крај на Windows Mobile, префрлете се на Android или iOs

Телефони.мк - 10.12.2019

Microsoft и официјално става крај на поддршката за сите уреди кои имаат Windows Mobile оперативен систем, додека пак Windows Store базата со апликации се гаси следната недела. Тоа значи дека повеќе нема да се обезбедуваат надградби ниту поддршка за ...

Windows 10 Mobile заминува во историјата по 10. декември

USB - 10.12.2019

Кога се во прашање мобилните уреди Microsoft веќе подолго време губи, бидејќи на пазарот владеат iOS и Android телефоните. Вистина е дека одреден број корисници и натаму зависат од Windows 10 Mobile, но и на тоа му дојде крајот, бидејќи оваа верзија ...

Nokia 7.1 стигна до Android 10 со Dark mode

Телефони.мк - 10.12.2019

HMD Global ја продолжи надградбата со последната верзија на оперативниот систем Android 10, овој пат за квалитетниот уред од средната класа Nokia 7.1. Корисниците веќе известуваат дека на нивниот Nokia 7.1 смартфон пристигнала надградбата со Android ...

WhatsApp престанува да работи на милиони телефони

Денар - 10.12.2019

Завршува уште еден циклус на прекинување на поддршката за постарите модели на телефони, таблети и Windows уреди. Апликацијата WhatsApp официјално објави укинување на било каква поддршка за одредени уреди, која завршува на последниот ден од оваа ...

WhatsApp престанува да работи на милиони телефони

ММС - 10.12.2019

Завршува уште еден циклус на прекинување на поддршката за постарите модели на телефони, таблети и Windows уреди. Апликацијата WhatsApp официјално објави укинување на било каква поддршка за одредени уреди, која завршува на последниот ден од оваа ...

Милиони паметни телефони остануваат без WhatsApp!

USB - 12.12.2019

Завршува уште еден циклус на прекинување на поддршката за постарите модели на телефони, таблети и Windows уреди. Апликацијата WhatsApp официјално објави укинување на било каква поддршка за одредени уреди, која завршува на последниот ден од оваа ...