TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Младиот Марко Пејчиновски третпат овој месец го преплива Охридското Езеро

Слободен Печат - 26.06.2022

Третпат во јуни, познатиот млад пливач-маратонец Марко Пејчиновски го преплива Охридското Езеро, овој пат на делница од Радожда до Трпејца. Нешто повеќе од шест часа му беа потребни на Пејчиновски да ја преплива делницата од Радожда до вилата ...

Храбриот Марко Пејчиновски исплива 20 километри во Охридско Езеро за 6 часа

МКД - 26.06.2022

Храбриот Марко Пејчиновски пристигна пред вила „Марко“ во Трпејца во 15:45 часот. Вкупно време на пливање е 6 часа 5 минути 39 секунди. Неуморното момче утрово нешто пред 10 часот го започна препливувањето на Охридското Езеро од Радожда до Трпејца.

Марко исплива од Радожда до Трпејца како од шала

OhridNews - 26.06.2022

Шест часа пет минути и триесет и девет секунди му беа потребни на Марко Пејчиновски да ја преплива делницата од Радожда до вила „Марко“ во Трпејца. Од вода излезе нешто пред 16 часот, свеж, како да не пливал 20 километри по жешкото неделно сонце.

Марко плива од Радожда до Трпејца во трет подвиг ова лето

OhridNews - 26.06.2022

Момчето со челична волја и неуморен дух, Марко Пејчиновски, утрово нешто пред 10 часот го започна препрливувањето на Охридското Езеро од Радожда до Трпејца. Езерото е мирно, а временските услови одлични за остварување на третата од вкупно десет цели ...

Марко го заврши и третиот предизвик препливувајќи го Охридското езеро од Радожда до Трпејца

Екипа - 26.06.2022

Шест часа пет минути и триесет и девет секунди му беа потребни на Марко Пејчиновски да ја преплива делницата од Радожда до вила „Марко“ во Трпејца. Од вода излезе нешто пред 16 часот, свеж, како да не пливал 20 километри по жешкото неделно сонце.

ВИДЕО Младиот Марко Пејчиновски третпат овој месец го преплива Охридското Езеро

Фокус - 26.06.2022

Третпат во јуни, познатиот млад пливач-маратонец Марко Пејчиновски го преплива Охридското Езеро, овој пат на делница од Радожда до Трпејца. Нешто повеќе од шест часа му беа потребни на Пејчиновски да ја преплива делницата од Радожда до вилата ...

Младиот Марко Пејчиновски третпат овој месец го преплива Охридското Езеро

Република - 26.06.2022

Третпат во јуни, познатиот млад пливач-маратонец Марко Пејчиновски го преплива Охридското Езеро, овој пат на делница од Радожда до Трпејца. Нешто повеќе од шест часа му беа потребни на Пејчиновски да ја преплива делницата од Радожда до вилата ...

Младиот Марко Пејчиновски третпат овој месец го преплива Охридското Езеро

Нова ТВ - 26.06.2022

Третпат во јуни, познатиот млад пливач-маратонец Марко Пејчиновски го преплива Охридското Езеро, овој пат на делница од Радожда до Трпејца. Нешто повеќе од шест часа му беа потребни на Пејчиновски да ја преплива делницата од Радожда до вилата ...