TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата донесе Одлука со која го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

Канал5 - 20.04.2021

Одлуката уследи по усвоениот елаборат за ревалоризација на споменикот, процес кој долги години беше закочен во надлежнитe институции. Владата на Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет ...

Аквадуктот во Скопје доби највисок степен на заштита на културно наследство од особено значење

ТВ21 - 20.04.2021

Скопскиот Аквадукт доби највисок степен на заштита на културно наследство од особено значење, соопшти министерската за култура Ирена Стефоска на својот профил на „Фејсбук“. Оваа одлука ја донела Владата.

Аквадуктот во Скопје доби највисок степен на заштита на културно наследство

Слободен Печат - 20.04.2021

Скопскиот Аквадукт доби највисок степен на заштита на културно наследство од особено значење, соопшти министерската за култура Ирена Стефоска на својот профил на „Фејсбук“. Оваа одлука ја донела Владата.

Владата го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

Локално - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Владата го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

Независен - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Владата го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

24Инфо - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Владата го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

МКД - 20.04.2021

Владата на Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за културно наследство од ...

Владата го прогласи Аквадуктот во Скопје за споменик со највисок степен на заштита

Мета - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Акведуктот прогласен за културно наследство од исклучително значење

360 степени - 20.04.2021

По оваа одлука се очекува конечно да се започне и со негова физичка заштита Скопскиот Акведукт е прогласен за културно наследство од особено знаече со поткатегорија исклучително значење. Ова го одлучи Владата на денешната седница по претходен ...

Владата го прогласи скопскиот аквадукт за споменик со највисок степен на заштита

Сакам да кажам - 20.04.2021

Аквадуктот во скопската населба Визбегово, културно наследство од 6 век, е прогласен за споменик од особено значење и со тоа добива највисок степен на заштита. Владата на денешната седница, по предлог од Управата за заштита на културното наследство ...

Владата донесе Одлука со која го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

Опсервер - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Владата го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

Lider - 20.04.2021

Владата на Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за културно наследство од ...

Аквадуктот во Скопје е прогласен за споменик со највисок степен на заштита

Екран - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Владата донесе Одлука со која го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

Frontline - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Владата донесе Одлука со која го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

Скопје инфо - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Аквадуктот во Скопје е прогласен за споменик со највисок степен на заштита

+инфо - 20.04.2021

Со ревалоризацијата на Аквадуктот е опфатено и прашањето за категоризација на доброто според неговото значење, а со тоа и прашањето за режимот на заштита. Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното ...

Аквадуктот во Скопје е прогласен за споменик со највисок степен на заштита

Нетпрес - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Владата донесе Одлука со која го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

Либертас - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Аквадуктот во Скопје е прогласен за споменик со највисок степен на заштита

Република - 20.04.2021

Владата на Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за културно наследство од ...

Аквадуктот во Скопје е прогласен за споменик со највисок степен на заштита

Вечер Прес - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Акведуктот прогласен за споменик со највисок степен на заштита

Н.Македонија - 20.04.2021

Владата, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе одлука за прогласување на споменикот Акведукт во Скопје за културно наследство од особено ...

Владата донесе Одлука со која го прогласи Аквадуктот за споменик со највисок степен на заштита

iPortal - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за ...

Владата го прогласи скопскиот Аквадукт за споменик со највисок степен на заштита

Радио МОФ - 20.04.2021

Владата на Република Северна Македонија денеска донесе одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за културно наследство од особено значење во поткатегорија – исклучително значење, информираат оттаму.

Аквадуктот во Скопје прогласен за културно наследство од особено значење

MakPress - 21.04.2021

Владата на Република Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната седница донесе Одлука за прогласување на споменикот Аквадукт во Скопје за културно ...