TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЧатГПТ му платил на човек за да реши CAPTCHA место него

Оff.net - 22.03.2023

Засега највпечатливото издание на вештачката интелигенција, ЧатГПТ, за време на тестирањата за четвртата верзија како дел од задачите ангажирал човек за да му реши една CAPTCHA што требал да ја совлада.

ЧАТ ГПТ НЕ СЕ „ПРОДАДЕ“, НО СЕ КЛОНИРАШЕ ЗА 600 ДОЛАРИ Изгледа дека не е тешко да се направат НЛП-ботови

+инфо - 21.03.2023

Истражувачите рекле дека биле прилично изненадени кога откриле дека нивниот модел и ОпенАИ имаат многу слични перформанси, при што Алпака е малку подобра и генерира одговори кои се обично пократки од ЧатГПТ.