TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Акција „Дрво на пријателството“: 400 дрвја ќе бидат засадени утре во 5 главни града во регионот

360 степени - 29.10.2020

Акцијата ќе се спроведе истовремемо во Белград, Скопје, Приштина, Тирана, Подгорица и во Сараево, а целта е да се подигне свеста кај граѓаните од регионот за последиците што ги имаат нивните индивидуални активности врз загадувањето на природата ...

„Дрво на пријателството“ - ќе се засадат 400 дрва во сите регионални главни градови

МКД - 29.10.2020

Европскиот фонд за Балкан (ЕФБ) ја почна иницијативата „Дрво на пријателството“ преку садење на 400 дрва во сите регионални главни градови. Идејата за акцијата е да се компензира штетата од емисии на CO2 што се настанати при официјални службени ...

„Скопје смог аларм“: Стотици дрвја ќе се засадат во пет главни града во регионот

Слободен Печат - 28.10.2020

В петок здружено ќе се засадат стотици дрвја како пркос на сето она што ни се случува и со порака дека за животот треба да се грижиме секој ден и секој миг. Ова го соопштуваат од здружението „Скопје смог аларм“ најавувајќи го регионалниот настан ...

Активисти ќе садат 60 дрвца од врстата платан во Аеродром

Радио МОФ - 29.10.2020

Европскиот фонд за Балкан (ЕФБ) во соработка со локалните коорганизатори Treebanks, Скопје Смог Аларм и AirCare – Мој Воздух, во петок (30 октомври) ќе организира акција за засадување 60 дрвја во Општина Аеродром.