TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конференција „50 години дипломатија“

Макфакс - 11.12.2019

Во организација на Министерството за надворешни работи и Дипломатскиот клуб – Скопје, денеска, во Министерството за надворешни работи, ќе се одржи конференцијата „50 години македонска дипломатија“.

Скандал: Предизборно Владата ќе именува амбасадори

Алфа - 10.12.2019

Скандал во македонската дипломатија – во пресрет на избори власта брза да пополни десетици амбасадорски фотељи кои со години стојат празни. Информацијата, која Алфа ја обелодени уште пред два месеци, денеска ја потврдија од Илинденска број 2 – велат ...

Конференција „50 години македонска дипломатија”

ММС - 11.12.2019

Во организација на Министерството за надворешни работи и на Дипломатскиот клуб – Скопје денеска во МНР ќе се одржи Конференција „50 години Македонска дипломатија”. Како што соопшти МНР, на Конференцијата воведно обраќање ќе има министерот за ...

Конференција „50 години дипломатија“

Опсервер - 11.12.2019

Во организација на Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија и Дипломатскиот клуб – Скопје денеска во МНР ќе се одржи Конференција „50 години Македонска дипломатија”.

Конференција „50 години дипломатија“

Сител - 11.12.2019

Во организација на Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија и Дипломатскиот клуб – Скопје денеска во МНР ќе се одржи Конференција „50 години Македонска дипломатија”.

Конференција „50 години дипломатија"

Канал5 - 11.12.2019

Во организација на Министерството за надворешни работи на Македонија и Дипломатскиот клуб – Скопје денеска во МНР ќе се одржи Конференција „50 години Македонска дипломатија". Како што соопшти МНР, на Конференцијата воведно обраќање ќе има министерот ...

Конференција „50 години дипломатија“

Н.Македонија - 11.12.2019

Во организација на Министерството за надворешни работи и Дипломатскиот клуб – Скопје, денеска ќе се одржи конференцијата „50 години македонска дипломатија“. На конференцијата воведно обраќање ќе имаат министерот за надворешни работи, Никола ...

Конференција „50 години дипломатија“

Точка - 11.12.2019

Во организација на Министерството за надворешни работи и Дипломатскиот клуб – Скопје, денеска, во Министерството за надворешни работи, ќе се одржи конференцијата „50 години македонска дипломатија“.

Конференција „50 години дипломатија“

MakPress - 11.12.2019

Во организација на Министерството за надворешни работи на Република Mакедонија и Дипломатскиот клуб – Скопје денеска во МНР ќе се одржи Конференција „50 години Македонска дипломатија”. Како што соопшти МНР, на Конференцијата воведно обраќање ќе има ...

Димитров: Европската Унија претставува врвен приоритет на нашата надворешна политика

Слободен Печат - 11.12.2019

Шефот на дипломатијата Никола Димитров рече дека професионалната дипломатија е темелот на нашиот успех и Министерството за надворешни работи е куќата која ги чува, ги надградува и ги мобилизира искуствата научени низ годините.

Конференција „50 години дипломатија": Дипломатијата е националниот идентитет на секоја земја

Канал5 - 11.12.2019

Секоја земја во дипломатијата го истакнува својот идентитет, својата културна вредност, својата историска традиција. Улогата на дипломатијата е да гради мостови, пријателства, а првите 50 години се секогаш најтешки во градењето на дипломатијата.

Конференција „50 години дипломатија“: Дипломатијата е националниот идентитет на секоја земја (ГАЛЕРИЈА)

Локално - 11.12.2019

Секоја земја во дипломатијата го истакнува својот идентитет, својата културна вредност, својата историска традиција. Улогата на дипломатијата е да гради мостови, пријателства, а првите 50 години се секогаш најтешки во градењето на дипломатијата.