Ниту првиот ден на отворањето на кафулињата не помина без непочитување на протоколот, бидејќи на масите можеше да се забележат по три лица, и покрај препораките да бидат само по две. На една маса можат да седат четири лица само доколку се членови на ...
Угостителските објекти веќе немаат превртени маси и столици, ниту клуч на врата. Од денес повторно се отворени за гости. Скопје започна да ја живее таканаречената „нова реалност“, со некои нови навики.
По речиси два месеци од затворањето поради пандемијата со коронавирусот, кафулињата и рестораните денеска повторно ги отворија вратите за посетителите. Според протоколите на Владата на една маса може да седат две лица, а четири лица може да се ...
Келнерите, менаџерите и сопствениците на кафулињата и рестораните ќе ги легитимираат гостите за да знаат дали се од исто семејство, за да може да седат по четворица на маса. Оваа го кажа директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски, ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Во наредните десет дена, инспекциски тимови ќе вршат едукативни и информативни посети за да ги запознаат угостителите за протоколите во детали. Целта е на секој угостител да му се укаже и образложи протоколот за функционирање на угостителските ...
Во моментов се одржува прес-конференција на претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашковска, заедно со Стојко Пауновски, директор на Државен пазарен инспекторат, Иринка Сотирова Бухова - директорка на Државен санитарен и ...
Делот во протоколите за работа на угостителските објекти, кој предвидува дека максимумот од 4 лица на една маса е дозволен, само ако гостите се членови на исто семејство, предизвика нејаснотии и реакции меѓу граѓаните и самите угостители.
Скопје, 28 мај 2020 () – Протоколите за работа на кафулињата и рестораните се донесени за да ги спроведуваат угостителите. Тие се одговорни да бараат лични карти на гостите и да ги спроведуваат мерките, и токму тие како правни лица ќе бидат предмет ...
Директорот на Државен пазарен инспекторат Стојко Пауновски, на денешната прес-конференција на Инспекцискиот совет одговори на новинарско прашање во врска со начинот на кој ќе се спроведуваат протоколите во угостителските објекти.
Во моментов се одржува прес-конференција на претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашковска, заедно со Стојко Пауновски, директор на Државен пазарен инспекторат, Иринка Сотирова Бухова - директорка на Државен санитарен и ...
Инспекцискиот Совет формира тимови на инспектори кои во наредниот период од десетина дена координирано ќе вршат надзор врз спроведувањето на контролите во угостителските објекти, соопшти денеска претседателката на Инспекцискиот Совет – Магдалена ...
Прес-конференција на Магдалена Филиповска Грашкоска, претседателка на Инспекциски ...
Претседателката на Инспекцискиот Совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција, информираше за деталите за воведените протоколи за отворање и работа на кафетериите и угостителските објекти, кои произлегуваат од ...
Претседателката на Инспекцискиот Совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција, информираше за деталите за воведените протоколи за отворање и работа на кафетериите и угостителските објекти, кои произлегуваат од ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
На денешанта прес-конференција претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска истакна дека во наредните 10 денови ќе се вршат информативни посети на угостителите. -Планирано е тимови да вршат информативни посети и да ги ...
Инспекторите нема да ги легитимираат гостите во кафеаните и да им бараат лични карти за да проверат дали се од исто семејство, соопшти денес на прес конференција директорот на Државен пазарен инспекторат Стојко Пауновски, во одговор на новинарско ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави денеска директорот на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски.
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски на денешната шрес-конференција информираше дека угостителите ќе бидат одговорни да бараат и лични карти од гостите, за да видат дали се од исто семејство, а со тоа, да ги сместат на маса со ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Скопје, 28 мај 2020 () – Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги ...
Протоколите за работа на кафулињата и рестораните се донесени за да ги спроведуваат угостителите. Тие се одговорни да бараат лични карти на гостите и да ги спроведуваат мерките, и токму тие како правни лица ќе бидат предмет на контрола, истакна ...
Протоколите за работа на кафулињата и рестораните се донесени за да ги спроведуваат угостителите. Тие се одговорни да бараат лични карти на гостите и да ги спроведуваат мерките, и токму тие како правни лица ќе бидат предмет на контрола, истакна ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Последна прес-конференција на претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашковска, заедно со Стојко Пауновски, директор на Државен пазарен инспекторат, Иринка Сотирова Бухова – директорка на Државен санитарен и здравствен ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Келнерите, менаџерите и сопствениците на кафулињата и рестораните ќе ги легитимираат гостите за да знаат дали се од исто семејство, за да може да седат по четворица на маса. Оваа го кажа директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски, ...
Келнерите, менаџерите и сопствениците на кафулињата и рестораните ќе ги легитимираат гостите за да знаат дали се од исто семејство, за да може да седат по четворица на маса. Оваа го кажа директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски, ...
Протоколите за работа на кафулињата и рестораните се донесени за да ги спроведуваат угостителите. Тие се одговорни да бараат лични карти на гостите и да ги спроведуваат мерките, и токму тие како правни лица ќе бидат предмет на контрола, истакна ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...
Инспекторатите нема да ги казнуваат гостите во угостителските објекти, туку фирмите доколку не се почитуваат протоколите за работа, најави директорот на Пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски.
Претседателката на Инспекцискиот Совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција, информираше за деталите за воведените протоколи за отворање и работа на кафетериите и угостителските објекти, кои произлегуваат од ...
Инспекциски тимови во наредниот период од десетина дена, координирано ќе вршат надзор врз спроведувањето на угостителските објекти, коишто првенствено ќе имаат едукативна и информативна функција, односно запознавање на угостителите со протоколите во ...
Протоколите за работа на кафулињата и рестораните се донесени за да ги спроведуваат угостителите. Тие се одговорни да бараат лични карти на гостите и да ги спроведуваат мерките, и токму тие како правни лица ќе бидат предмет на контрола, истакна ...
Инспектори во наредните десет дена ќе ги едуцираат угостителите за спроведувањето на протоколите и во овој период тие ќе имаат и информативна функција. Целта е на сите угостители да им се објаснат мерките што мора да ги почитуваат со цел спречување ...