TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изложба со преку 80 дела создадени во 70-те и 80-те во МСУ

Вечер Прес - 20.04.2021

Во Музејот на современата уметност во Скопје е отворена изложбата со дела на македонски автори од 70-те и 80-те години. Во презентацијата се вклучени 52 автори, преку 80 дела. Дел од изложените дела се во сопственост на МСУ, и еден дел се позајмени ...

Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“

Независен - 20.04.2021

Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“, е отворена за посетители во Музејот на современата уметност – Скопје. Кураторка на изложбата е Марика Бочварова Плавевска, а кустос соработник е Благоја Варошанец.

Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“

Опсервер - 20.04.2021

– Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“, е отворена за посетители во Музејот на современата уметност – Скопје. Кураторка на изложбата е Марика Бочварова Плавевска, а кустос соработник е Благоја ...

Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“

Нова ТВ - 20.04.2021

Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“, е отворена за посетители во Музејот на современата уметност – Скопје. Кураторка на изложбата е Марика Бочварова Плавевска, а кустос соработник е Благоја Варошанец.

Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години изложени во МСУ

Скопско Ехо - 20.04.2021

„Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“, е името на изложбата која од вчера е отворена во Музејот на современата уметност – Скопје. -Идејата на ова проектно размислување, како дел од серијата проблемски изложби е ...

Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“

MakPress - 20.04.2021

Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“, е отворена за посетители во Музејот на современата уметност – Скопје. Кураторка на изложбата е Марика Бочварова Плавевска, а кустос соработник е Благоја Варошанец.

Mакедонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години во фокусот на новата изложба во МСУ

Вистина.мк - 20.04.2021

Од вторник, 20 април 2021 година, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Преку 80 дела на 52 автори од утре изложени во Музејот на современа уметност

Радио МОФ - 19.04.2021

Од утре (20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

МСУ: Mакедонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години во фокусот на новата изложба

Независен - 19.04.2021

Дел од изложените дела се во сопственост на МСУ, и еден дел се позајмени од Националната галерија Македонија, од Музејот на град Скопје и дел од приватни колекции Од утре (вторник 20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде ...

Македонската уметност од 1970-те и 1980-те претставена преку 52 автора на мултимедијална изложба во МСУ

Сакам да кажам - 19.04.2021

„Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ е насловена изложбата која од утре ќе биде поставена во Музејот на современа уметност (МСУ) во Скопје. Кураторка на изложбата е Марика Бочварова-Плавевска, а кустос – ...

„Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ во МСУ

Stylist - 19.04.2021

Од утре, вторник, 20 април, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години

Точка - 19.04.2021

Од утре (вторник 20 април), во Музејот на современата уметност - Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Mакедонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години во фокусот на новата изложба во МСУ

Република - 19.04.2021

Од утре (вторник 20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Во Музејот на современа уметност„Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години

MTM - 19.04.2021

Од утре, во Музејот на современата уметност во Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Музејот на современата уметност во Скопје со нова изложба: Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те ...

Слободен Печат - 19.04.2021

Од утре (вторник 20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Изложба во МСУ: Mакедонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години

Окно - 19.04.2021

Од утре (20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Изложбата „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ од утре во МСУ

Н.Македонија - 19.04.2021

Од утре (вторник, 20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години

МКД - 19.04.2021

Од утре во Музејот на современата уметност - Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Нова изложба во МСУ – Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години

Frontline - 19.04.2021

Од утре (вторник 20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Преку 80 дела на 52 автори од утре изложени во МСУ

PressingTV - 19.04.2021

Од утре (20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години

Екран - 19.04.2021

Од утре (вторник 20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.

Од утре во МСУ ќе биде отворена изложбата „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“

Локално - 19.04.2021

Од утре, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ поместена во горниот простор од музејот.