TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јадранско-јонска иницијатива: Усвоена заедничка изјава за важноста на парламентарната соработка во регионот

Канал5 - 20.03.2019

Во заедничката изјава се охрабрува промоцијата на заедничките туристички производи со цел позиционирање на Јадранско-јонскиот регион како една од водечките туристички дестинации во Европа На 16-та конференција на претседатели на парламенти на ...

Иницијатива за продолжување на парламентарната соработка на Западен Балкан

Р.С.Европа - 20.03.2019

Претседателите на парламентите на Јадранско-јонската иницијатива на 16-та конференција во Будва усвоија заедничка изјава, во која ја истакнуваат важноста на продолжувањето на парламентарната соработка во регионот за реализација на проектите за ...

Џафери од Будва: Договорот од Преспа има многу позитивен импакт врз целиот регион

Канал5 - 19.03.2019

Претседателот на Собранието Талат Џафери се обрати во Будва, на Конференцијата на претседатели на Парламенти на државите членки на Јадранско – Јонската иницијатива. ,,На самиот почеток, сакам да го изразам моето задоволство од учеството на ...

Џафери на конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-Јонската Иницијатива

Макфакс - 19.03.2019

Претседателот на Собранието, Талат Џафери учествува на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора. Во оваа регионална иницијатива, формирана во 2000 година членуваат: Република Албанија, ...

Џафери на Конференција на Јадранско-јонската иницијатива во Будва

Опсервер - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери ќе учествува на 16. Конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-јонската иницијатива, која денеска се одржува во Будва, Црна Гора.

Јадранско-јонска иницијатива: Усвоена заедничка изјава за важноста на парламентарната соработка во регионот

А1 On - 20.03.2019

На 16-та конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива што вчера и завчера се одржа во Будва, Црна Гора, претседателите усвоија заедничка изјава каде се истакнува важноста на продолжувањето на парламентарната соработка ...

Џафери: Интензивирање на соработката на земјите од Јадранско-јонската иницијатива преку парламентите

24Инфо - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери денеска во Будва се обрати на 16. Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива. Џафери, како што информираат од неговиот кабинет, посочил дека ...

Џафери на конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-Јонската Иницијатива

Точка - 19.03.2019

Претседателот на Собранието, Талат Џафери учествува на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора. Во оваа регионална иницијатива, формирана во 2000 година членуваат: Република Албанија, ...

Џафери на Конференција на Јадранско-јонската иницијатива во Будва

Независен - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери ќе учествува на 16. Конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-јонската иницијатива, која денеска се одржува во Будва, Црна Гора.

Јадранско-јонска иницијатива: Усвоена заедничка изјава за важноста на парламентарната соработка во регионот

1tv - 20.03.2019

На 16-та конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива што вчера и завчера се одржа во Будва, Црна Гора, претседателите усвоија заедничка изјава каде се истакнува важноста на продолжувањето на парламентарната соработка ...

Џафери: Интензивирање на соработката на земјите од Јадранско-јонската иницијатива преку парламентите

А1 On - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери денеска во Будва се обрати на 16. Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива. Џафери, како што информираат од неговиот кабинет, посочил дека ...

Џафери-Таверна: Протоколот за членство во НАТО ќе биде ратификуван во двата дома на Италија кон крајот на март и ...

24Инфо - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...

Џафери на Конференција на Јадранско-јонската иницијатива во Будва

Канал5 - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери ќе учествува на 16. Конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-јонската иницијатива. Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери ќе ...

Усвоена заедничка изјава за важноста на парламентарната соработка во регионот

Макфакс - 20.03.2019

На 16-тата Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива која се одржа во Будва, Црна Гора во изминатите два дена, претседателите – учесници на конференцијата усвоија заедничка изјава, а со чинот претседаваше ...

Џафери: Интензивирање на соработката на земјите од Јадранско-јонската иницијатива преку парламентите

Вечер - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери денеска во Будва се обрати на 16. Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива. Џафери, како што информираат од неговиот кабинет, посочил дека ...

Џафери-Таверна: Протоколот за членство во НАТО ќе биде ратификуван во двата дома на Италија кон крајот на март и ...

Вечер - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...

Џафери на Конференција на Јадранско-јонската иницијатива во Будва

Сител - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери ќе учествува на 16. Конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-јонската иницијатива, која денеска се одржува во Будва, Црна Гора.

Јадранско-јонска иницијатива: Усвоена заедничка изјава за важноста на парламентарната соработка во регионот

24Инфо - 20.03.2019

На 16-та конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива што вчера и завчера се одржа во Будва, Црна Гора, претседателите усвоија заедничка изјава каде се истакнува важноста на продолжувањето на парламентарната соработка ...

Џафери: Засилена соработка на земјите од Јадранско-јонската иницијатива преку парламентите

1tv - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери денеска во Будва се обрати на 16. Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива. Џафери, како што информираат од неговиот кабинет, посочил дека ...

Џафери на конференција на претседатели на парламенти на Јадранско – Јонската иницијатива

Скопје1 - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери учествува на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско- Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора.

Џафери на Конференција на Јадранско-јонската иницијатива во Будва

+инфо - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери ќе учествува на 16. Конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-јонската иницијатива, која денеска се одржува во Будва, Црна Гора.

Јадранско-јонската иницијатива охрабрува заеднички настап во туризмот

+инфо - 20.03.2019

На 16-та конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива што вчера и завчера се одржа во Будва, Црна Гора, претседателите усвоија заедничка изјава каде се истакнува важноста на продолжувањето на парламентарната соработка ...

Џафери: Интензивирање на соработката на земјите од Јадранско-јонската иницијатива преку парламентите

Локално - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери денеска во Будва се обрати на 16. Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива. Џафери, како што информираат од неговиот кабинет, посочил дека ...

Протоколот за членство во НАТО од страна на Италија ќе биде ратификуван кон почетокот на април

Независен - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...

Џафери на Конференција на Јадранско-јонската иницијатива во Будва

ММС - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери ќе учествува на 16. Конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-јонската иницијатива, која денеска се одржува во Будва, Црна Гора.

Јадранско-јонска иницијатива: Парламентарната соработка во регионот важна за реализација на проекти за интеграција во ...

Локално - 20.03.2019

На 16-та конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива што вчера и завчера се одржа во Будва, Црна Гора, претседателите усвоија заедничка изјава каде се истакнува важноста на продолжувањето на парламентарната соработка ...

Џафери: Засилена соработка на земјите од Јадранско-јонската иницијатива преку парламентите

Либертас - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери денеска во Будва се обрати на 16. Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива. Џафери, како што информираат од неговиот кабинет, посочил дека ...

Џафери-Таверна: Протоколот за членство во НАТО ќе биде ратификуван до почетокот на април

Press24 - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите колеги од ...

Џафери на Конференција на Јадранско-јонската иницијатива во Будва

Скопје1 - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, г. Талат Џафери ќе учествува на 16. Конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-јонската иницијатива, која на 18 и 19 март 2019 година ќе се одржи во Будва, Црна Гора.

Усвоена заедничка изјава за важноста на парламентарната соработка во регионот

Точка - 20.03.2019

МАКЕДОНИЈАУсвоена заедничка изјава за важноста на парламентарната соработка во регионотОбјавено пред 28 минути - 20 март, 2019Од Макфакс На 16-тата Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива, која се одржа во Будва, ...

Средба Џафери-Таверна: До почетокот на април Италија ќе го ратификува протоколот за НАТО

Н.Македонија - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите колеги од регионот.

Усвојување на заедничка изјава во Будва

Скопје1 - 20.03.2019

На 16-тата Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива која се одржа во Будва, Црна Гора од 18-19 март, претседателите – учесници на конференцијата усвоија заедничка изјава а со чинот претседаваше претседателот на ...

Италијанскиот парламент ќе го ратификува протоколот за членство во НАТО на почетокот на април

1tv - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...

Јадранско-јонска иницијатива: Усвоена заедничка изјава за важноста на парламентарната соработка во регионот

Опсервер - 20.03.2019

На 16-та конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива што вчера и завчера се одржа во Будва, Црна Гора, претседателите усвоија заедничка изјава каде се истакнува важноста на продолжувањето на парламентарната соработка ...

Џафери-Таверна: Протоколот за членство во НАТО ќе биде ратификуван во двата дома на Италија кон крајот на март и ...

Сител - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...

Протоколот за членство во НАТО ќе биде ратификуван во двата дома на Италија кон крајот на март

МКД - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...

Италијанскиот парламент ќе го ратификува протоколот за членство во НАТО на почетокот на април

Либертас - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...

Џафери-Таверна: Протоколот за членство во НАТО ќе биде ратификуван во двата дома на Италија кон крајот на март и ...

Опсервер - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...

Италија ќе го ратификува Протоколот за членство во НАТО кон крајот на март

+инфо - 19.03.2019

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, во рамки на учеството на 16-та конференција на претседатели на Парламенти на Јадранско-Jонската иницијатива во Будва, Црна Гора, оствари неколку билатерални средби со своите ...