TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бочварски: Пет компании се заинтересирани за изградба на штипската брана на река Отиња

Локално - 25.11.2020

Три милиони евра ќе се инвестираат во улици, кружни текови, патеки и за сообраќајни решенија во 16 општини во земјава, информираше на денешната прес-конференција во Штип, министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски.

Шеснаесет општини ќе добијат три милиони евра за проекти, најави Бочварски

Канал5 - 25.11.2020

Три милиони евра ќе се инвестираат во улици, кружни текови, патеки и за сообраќајни решенија во 16 општини во земјава. Овие средства се обезбедени преку Министерството за транспорт и врски и Владата, информираше на денешната прес-конференција во ...

Пет компании заинтересирани за изградба на браната на река Отиња

+инфо - 25.11.2020

До крајот на декември или почетокот на јануари следната година ќе се потпише договор со една од овие фирми која ќе ја гради браната на реката Отиња. Пет фирми сакаат да ја градат браната на река Отиња, капиталниот проект за Штип, кој целосно ќе се ...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот на министерството за транспорт и врски за капитални проекти за ...

24Инфо - 25.11.2020

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република Северна Македонија, истакна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната ...

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Република - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија – Бигла.

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

А1 On - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

ВИДЕО | Бочварски: Инвестираме 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Слободен Печат - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Инвестираме 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Нова ТВ - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Инвестираме 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Press24 - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

БОЧВАРСКИ: Инвестираме 50 милиони евра во модерни патишта и добрососедство со Бугарија

Денешен - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Канал5 - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Опсервер - 24.11.2020

– Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Кумановски м. - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Со инвестиција од 50 милиони евра ќе се поврзуваме патно со Бугарија

+инфо - 24.11.2020

Тој истакна дека со инвестициите во нови патишта во источниот регион се инвестиции во добрососедство и оти ќе овозможат подобро поврзување и соработка на општините, бизнисите и граѓаните од двете страни на границата.

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Либертас - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

iPortal - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Има пари за капитални инвестиции, следи сериозен притисок за реализација, вели Бочварски

Опсервер - 24.11.2020

– Државата има п ари за капитални инвестиции, тие ќе се инвестираат преку новиот систем со сериозен притисок од страна на Министерството и Владата. Во 2021 година граѓаните ќе се уверат дека и во време на ковид криза нашиот фокус ќе бидат ...

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

CivilMedia - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Има пари за капитални инвестиции, следи сериозен притисок за реализација, вели Бочварски

Независен - 24.11.2020

Државата има п ари за капитални инвестиции, тие ќе се инвестираат преку новиот систем со сериозен притисок од страна на Министерството и Владата. Во 2021 година граѓаните ќе се уверат дека и во време на ковид криза нашиот фокус ќе бидат капиталните ...

Бочварски: Инвестираме 50 милиони евра во патната инфараструктура за поврзување со Бугарија

Локално - 24.11.2020

Инвестициите во нови патишта во источниот регион се инвестиции во добрососедство кои ќе овозможат подобро поврзување и соработка на општините, бизнисите и граѓаните од двете страни на границата, изјави министерот за транспорт и врски Благој ...

Бочварски: Инвестираме 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија, за добрососедството

Нетпрес - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија – Бигла.

Има пари за капитални инвестиции, следи сериозен притисок за реализација, вели Бочварски

Кумановски м. - 24.11.2020

Државата има п ари за капитални инвестиции, тие ќе се инвестираат преку новиот систем со сериозен притисок од страна на Министерството и Владата. Во 2021 година граѓаните ќе се уверат дека и во време на ковид криза нашиот фокус ќе бидат капиталните ...

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Вечер Прес - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Има пари за капитални инвестиции, следи сериозен притисок за реализација, вели Бочварски

А1 On - 24.11.2020

Државата има пари за капитални инвестиции, тие ќе се инвестираат преку новиот систем со сериозен притисок од страна на Министерството и Владата. Во 2021 година граѓаните ќе се уверат дека и во време на ковид криза нашиот фокус ќе бидат капиталните ...

Бочварски: Инвестираме преку 50 милиони евра во патишта во Истокот за регионално поврзување со Бугарија (ВИДЕО)

Frontline - 24.11.2020

Создаваме комплетна слика за патната инфраструктура во Истокот, инвестираме преку 50 милиони евра за поврзување на општините меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, како и за поврзување на бизнис секторот.

Бочварски: Инвестираме над 50 милиони евра во патишта на истокот за регионално поврзување со Бугарија

Макфакс - 24.11.2020

Создаваме комплетна слика за патната инфраструктура на истокот, инвестираме над 50 милиони евра за поврзување на општините меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, како и за поврзување на бизнис-секторот.

Бочварски: Инвестираме преку 50 милиони евра во патишта во Истокот за регионално поврзување со Бугарија

Опсервер - 24.11.2020

Создаваме комплетна слика за патната инфраструктура во Истокот, инвестираме преку 50 милиони евра за поврзување на општините меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, како и за поврзување на бизнис секторот.

Бочварски: Инвестираме преку 50 милиони евра во патишта во Истокот за регионално поврзување со Бугарија

Вечер - 24.11.2020

Создаваме комплетна слика за патната инфраструктура во Истокот, инвестираме преку 50 милиони евра за поврзување на општините меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, како и за поврзување на бизнис секторот.

Бочварски: Инвестираме преку 50 милиони евра во патишта за регионално поврзување со Бугарија

Н.Македонија - 24.11.2020

Создаваме комплетна слика за патната инфраструктура во Истокот, инвестираме преку 50 милиони евра за поврзување на општините меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, како и за поврзување на бизнис секторот.

Бочварски: Има пари за капитални инвестиции

Вечер Прес - 24.11.2020

Државата има пари за капитални инвестиции, тие ќе се инвестираат преку новиот систем со сериозен притисок од страна на Министерството и Владата. Во 2021 година граѓаните ќе се уверат дека и во време на ковид криза нашиот фокус ќе бидат капиталните ...

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Бриф - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Инвестираме над 50 милиони евра во патишта на истокот за регионално поврзување со Бугарија

Centar - 24.11.2020

Создаваме комплетна слика за патната инфраструктура на истокот, инвестираме над 50 милиони евра за поврзување на општините меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, како и за поврзување на бизнис-секторот.

Последна фаза од обновата на на регионалниот пат Делчево – Виница преку Бигла

Граѓански збор - 24.11.2020

Започна последната фаза од реконструкцијата на регоналниот патен правец Делчево – Виница преку село Бигла. Со градежните активности како што информираше градоначалникот на општина Делчево, Горан Трајковски ќе биде заокружена целина од 18 километри ...

Бочварски: Инвестираме во добрососедство, 50 милиони евра за патно поврзување со Бугарија

Граѓански збор - 24.11.2020

Инвестираме 50 милиони евра во патната инфраструктура за поврзување со Бугарија, изјави денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, при увидот на активностите за обнова на патот Трстија -Бигла.

Бочварски: Пари за капитални инвестиции има, следи сериозен притисок за реализација

Frontline - 24.11.2020

Државата има п ари за капитални инвестиции, тие ќе се инвестираат преку новиот систем со сериозен притисок од страна на Министерството и Владата. Во 2021 година граѓаните ќе се уверат дека и во време на ковид криза нашиот фокус ќе бидат капиталните ...

Бочварски: Инвестираме над 50 милиони евра во патишта на истокот за регионално поврзување со Бугарија

MTM - 24.11.2020

Создаваме комплетна слика за патната инфраструктура на истокот, инвестираме над 50 милиони евра за поврзување на општините меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, како и за поврзување на бизнис-секторот.

Има пари за капитални инвестиции, следи сериозен притисок за реализација, вели Бочварски

MakPress - 24.11.2020

Државата има пари за капитални инвестиции, тие ќе се инвестираат преку новиот систем со сериозен притисок од страна на Министерството и Владата. Во 2021 година граѓаните ќе се уверат дека и во време на ковид криза нашиот фокус ќе бидат капиталните ...

Последна фаза од обновата на на регионалниот пат Делчево – Виница преку Бигла

MakPress - 24.11.2020

Започна последната фаза од реконструкцијата на регоналниот патен правец Делчево – Виница преку село Бигла. Со градежните активности како што информираше градоначалникот на општина Делчево, Горан Трајковски ќе биде заокружена целина од 18 километри ...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот на Министерството за транспорт и врски за капитални проекти во ...

Макфакс - 25.11.2020

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република Северна Македонија, истакна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната ...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот на министерството за транспорт и врски за капитални проекти за ...

Опсервер - 25.11.2020

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република Северна Македонија, истакна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната ...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот на Министерството за транспорт и врски за капитални проекти за ...

Press24 - 25.11.2020

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република Македонија, истакна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната работна ...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот на министерството за транспорт и врски за капитални проекти за ...

Бриф - 25.11.2020

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република Северна Македонија, истакна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната ...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот за капитални проекти за општините

Н.Македонија - 25.11.2020

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република Северна Македонија, истакна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната ...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот на министерството за транспорт и врски за капитални проекти за ...

Вечер - 25.11.2020

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република Северна Македонија, истакна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната ...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот на министерството за транспорт и врски за капитални проекти за ...

Скопје1 - 25.11.2020

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република Северна Македонија, истакна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната ...

Пет фирми сакаат да ја градат штипската брана на река Отиња

Независен - 25.11.2020

Пет фирми сакаат да ја градат браната на река Отиња, капиталниот проект за Штип, кој целосно ќе се финансира од државниот буџет. Рокот за доставување на понуди е завршен, а сега е периодот на евалуација, соопшти министерот за транспорт и врски ...

Бочварски: Пет фирми доставија понуди за изградба на штипската брана на река Отиња

Канал5 - 25.11.2020

Пет фирми сакаат да ја градат браната на река Отиња, капиталниот проект за Штип, кој целосно ќе се финансира од државниот буџет. Рокот за доставување на понуди е завршен, а сега е периодот на евалуација, соопшти министерот за транспорт и врски ...

Бочварски: Пет фирми доставија понуди за изградба на штипската брана на река Отиња

Либертас - 25.11.2020

Пет фирми сакаат да ја градат браната на река Отиња, капиталниот проект за Штип, кој целосно ќе се финансира од државниот буџет. Рокот за доставување на понуди е завршен, а сега е периодот на евалуација, соопшти министерот за транспорт и врски ...

Бочварски: Пет фирми доставија понуди за изградба на штипската брана на река Отиња

iPortal - 25.11.2020

ет фирми сакаат да ја градат браната на река Отиња, капиталниот проект за Штип, кој целосно ќе се финансира од државниот буџет. Рокот за доставување на понуди е завршен, а сега е периодот на евалуација, соопшти министерот за транспорт и врски Благој ...

Пет фирми сакаат да ја градат браната на река Отиња, капиталниот проект за Штип

Бизнис Вести - 25.11.2020

Пет фирми сакаат да ја градат браната на река Отиња, капиталниот проект за Штип, кој целосно ќе се финансира од државниот буџет. Рокот за доставување на понуди е завршен, а сега е периодот на евалуација, соопшти министерот за транспорт и врски ...