TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изложба „Панаѓурите во градските и руралните средини во XIX и XX век во Османлиска Македонија“

Курир - 21.01.2021

Изложбата Панаѓурите во градските и руралните средини во XIX и XX век во Османлиска Македонија е поставена во НУ Музеј на македонската борба за самостојност. -Врз основа на литературата, сите достапни извори и теренските истражувања, изложбата дава ...

Изложбата „Панаѓурите во градските и руралните средини во XIX и XX век во Османлиска Македонија“ поставена во холот на ...

PressingTV - 20.01.2021

Изложбата Панаѓурите во градските и руралните средини во XIX и XX век во Османлиска Македонија е поставена во холот на Музејот на македонската борба! Нашиот визуелен приказ на историските аспекти на овој интересен дел од македонската традиција и ...

Поставена изложба „Панаѓурите во 19 и 20 век во Османлиска Македонија“

МКД - 21.01.2021

Во Музеј на македонската борба за самостојност од вчера е отворена изложбата „Панаѓурите во градските и руралните средини во XIX и XX век во Османлиска Македонија“ и посетителите ќе можат да ја видат до 1 март.