TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ѓукановиќ: Нова опасност од дестабилизација на Западен Балкан

Нова ТВ - 25.09.2021

Западен Балкан останува место на судир на геополитички интереси, што може да го дестабилизира целиот регион, предупреди црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ на 76-та сесија на Генералното собрание на ОН во Њујорк.

Регионов на линија на огнот на светските геополитички сили

Вечер Прес - 24.09.2021

Западен Балкан повторно е сцена на спротивставени геополитички интереси, што ја забави интеграцијата на западнобалканските општества во нивната природна европска средина, поткопувајќи ја довербата и забавувајќи ја асимилацијата на европските ...