Подготовка 1. Макароните сварете ги во вода, во која сте додале малку сол и масло според упатството на кесичката. Убаво исцедете ги. 2. Во друг сад на страна изматете ги јајцата, павлаката и 3 лажици масло.
Потребно: 500 грама макарони. За прелив: 3 јајца, 1 мала кисела павлака. 200 гр урда, 250 гр спанаќ, 3 големи лажици масло1/2 мала лажичка сол, 1/2 мала лажичка лук во прав, 40 гр. рендан пармезан 1.
Ако сте љубител на тестенини, испробајте го овој рецепт. Состојки: 500 гр макарони по ваш избор 2 чаши кисела павлака Пекабела 300 гр шампињони 150 гр мисиркина салама Начин на подготовка: Во тенџере ставете доволно вода да ги прекрие макароните и ...