TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Некому преубаво, некому страшно: На крајот на јули месечината ќе предизвика најдолго помрачување во 21. век

Скопје24 - 11.07.2018

Причината за времетраењето е тоа што Месечината ќе се најде во една од најоддалечените точни од Земјата, што значи дека неговата сенка ќе биде поголема отколку во рамките на вообичаено помрачување.

Крајот на јули на небото ќе ни донесе помрачување на Месечината

Факултети - 11.07.2018

Крвавата Месечина во јули ќе предизвика најдолго помрачување во 21 век, тврдат научниците. Истовремено, Марс ќе изгледа посветло од кога било бидејќи тогаш ќе биде најблиску до Земјата во последните 15 години. Фото: Getty Images - Тоа е одлично.

На 27. јули на небото ќе настане хаос, помрачувањето на Месечината

24Инфо - 10.07.2018

На 27. јули на небото ќе настане хаос, помрачувањето на Месечината Крвавата Месечина ќе предизвика најдолго помрачување во овој век. Истовремено, Марс ќе биде најблиску до Земјата во последните 15 години и затоа ќе изгледа посветло отколку било кога.

Крвавата Месечина на крајот на јули ќе предизвика најдолго помрачување!

+инфо - 11.07.2018

Крвавата Месечина во јули ќе предизвика најдолго помрачување во 21. век, тврдат научниците. Истовремено, Марс ќе изгледа посветло од обично, бидејќи тогаш ќе биде најблиску до Земјата во последните 15 години.