TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАСА: Земјата заробува „невидено“ количество топлина и тоа е алармантно

МКД - 19.06.2021

Научниците од НАСА и од Ноаа велат дека „енергетската нерамнотежа“ на Земјата е двојно зголемена од 2005 до 2019 година на „алармантен“ начин. Терминот „енергетска нерамнотежа“ се однесува на разликата помеѓу тоа колку од Земјината атмосфера и ...

НАСА: Земјата задржува алармантна количина топлина

Кумановски м. - 19.06.2021

„Енергетскиот дисбаланс“ на Земјата е двојно зголемен од 2005 година поради задржување на невидена количина на топлина и тоа е многу алармантно, објави НАСА. Терминот „енергетска нерамнотежа“ се однесува на разликата помеѓу тоа колку атмосферата и ...

Нова научна студија потврдува дека состојбата на „Земја“ е алармантна

Порта - 19.06.2021

„Несовпаѓањето на енергијата“ укажува на разликата помеѓу тоа колку атмосферата и површината на Земјата ја апсорбираат сончевата енергија, во споредба со тоа колку „термичкото инфрацрвено зрачење“ се рефлектира назад во вселената, пренесува Гардијан.

Студија на НАСА предупредува на опасност по човештвото: Постои енергетска нерамнотежа, а ситуацијата е „алармантна“

Точка - 18.06.2021

Новото научно истражување покажува дека Земјината „енергетска нерамнотежа“ е двојно зголемена од 2005 до 2019 година поради задржување на големата количина топлина, а ситуацијата е алармантна.

НАСА предупредува: Земјата апсорбира „невидена“ количина топлина

OhridNews - 18.06.2021

Земјата апсорбира двојно повеќе топлина отколку во 2005 година, според ново истражување дефинирано како „невидено“ зголемување во услови на климатска криза, објави „Гардијан“. Научниците од НАСА, американската вселенска агенција и Националната ...

НАСА предупредува: Земјата апсорбира „невидена“ количина топлина

Frontline - 18.06.2021

Земјата апсорбира двојно повеќе топлина отколку во 2005 година, според ново истражување дефинирано како „невидено“ зголемување во услови на климатска криза, објави „Гардијан“. Научниците од НАСА, американската вселенска агенција и Националната ...

НАСА предупредува: Земјата апсорбира „невидена" количина топлина

Канал5 - 18.06.2021

Земјата апсорбира двојно повеќе топлина отколку во 2005 година, според ново истражување дефинирано како „невидено" зголемување во услови на климатска криза, објави „Гардијан". Научниците од НАСА, американската вселенска агенција и Националната ...

Земјата апсорбира „невидена“ количина топлина

Тера - 18.06.2021

Земјата апсорбира двојно повеќе топлина отколку во 2005 година, според ново истражување дефинирано како „невидено“ зголемување во услови на климатска криза, објави „Гардијан“. Научниците од НАСА во новата студија нагласуваат дека „енергетскиот ...

НАСА предупредува: Земјата апсорбира „невидена“ количина топлина

MakPress - 18.06.2021

Земјата апсорбира двојно повеќе топлина отколку во 2005 година, според ново истражување дефинирано како „невидено“ зголемување во услови на климатска криза, објави „Гардијан“. Научниците од НАСА, американската вселенска агенција и Националната ...