TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Скриени желби, немирни патувања“ на Јанковски е македонски кандидат за книжевната награда „Балканика“

Сакам да кажам - 22.01.2021

Книгата „Скриени желби, немирни патувања“ од писателот Владимир Јанковски е национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“, соопшти издавачката куќа „Магор“. Поради пандемијата на ковид-19, свеченоста ќе се одржи во Тирана, ...

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски во конкуренција за наградата „Балканика“

Окно - 22.01.2021

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа следните 8 книги: 1. Луан Старова – „Генералот и пеперутката“ 2.

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски во трка за книжевната награда Балканика

PressingTV - 22.01.2021

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа следните 8 книги: 1. Луан Старова – „Генералот и пеперутката“ 2.

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски во трката за книжевната награда Балканика

Опсервер - 22.01.2021

– На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа осум книги: Луан Старова – „Генералот и пеперутката“, Дијана Петрова – „Не правете им сенка ...

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски во трката за книжевната награда Балканика

MakPress - 22.01.2021

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа осум книги: Луан Старова – „Генералот и пеперутката“, Дијана Петрова – „Не правете им сенка на ...

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски во трката за книжевната награда Балканика

Либертас - 22.01.2021

– На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа осум книги: Луан Старова – „Генералот и пеперутката“, Дијана Петрова – „Не правете им сенка ...

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски е македонски кандидат за меѓународната книжевна награда ...

Република - 22.01.2021

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа осум книги: Луан Старова – „Генералот и пеперутката“, Дијана Петрова – „Не правете им сенка на ...

Старова и Урошевиќ отпаднаа: Романот на Владимир Јанковски во трката за „Балканика“

Независен - 22.01.2021

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа осум книги: Луан Старова – „Генералот и пеперутката“, Дијана Петрова – „Не правете им сенка на ...

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски во трка за „Балканика“

Р.С.Европа - 22.01.2021

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа осум книги: Луан Старова – „Генералот и пеперутката“, Дијана Петрова – „Не правете им сенка на ...

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски во трка за престижната книжевна награда Балканика

Вечер Прес - 22.01.2021

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2020“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа следните 8 книги: 1. Луан Старова – „Генералот и пеперутката“ 2.